© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.11.2021 13:08:42

PRIČAKOVANO! Yakin ostaja selektor Švice

Reuters

Murat Yakin bo naloge švicarskega elektorja opravljal vsaj do leta 2024. Neposredna uvrstitev Švice na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Katarju, je pomenila samodejno podaljšanje Yakinove pogodbe s švicarsko nogometno zvezo do evropskega prvenstva leta 2024 v Nemčiji.

Yakin je podaljšanje pogodbe potrdil v ponedeljek pozno zvečer na novinarski konferenci po zmagi proti Bolgariji s 4:0 v Luzernu, nemška tiskovna agencija dpa povzema torkovo poročanje Blicka.

Sedeminštiridesetletni Yakin je avgusta nasledil Vladimirja Petkovića na švicarski klopi. Do zdaj ni izgubil nobene od sedmih tekem in ima izjemno rezultatsko oceno 2,14 točke na tekmo.

Yakin je kot švicarski reprezentant zbral 49 nastopov za izbrano vrsto, pred vodenjem Švice pa je bil na čelu švicarskega drugoligaša Schaffhausna.

Iz evropskih kvalifikacij so si nastop na SP 2022 že zagotovili Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija in Švica. Mesto na SP imata zagotovljeno tudi gostitelj Katar in Brazilija.