© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
16.11.2021 10:43:08

NAPOVED ŠKANDALA?! Je vratarka ŽENSKE reprezentance MOŠKI? (foto)

Jurij Kodrun

Zahtevajo takojšnjo preiskavo.

Bilo je 25. septembra, ko je ženska reprezentanca Irana po strelih z bele točke s 4:2 ugnala Jordanijo in se prvič v zgodovini uvrstila na azijsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. V rednem delu sta mreži ostali nedotaknjeni, zdaj pa se je v središču pozornosti znašla Zoreh Koudaei. Vratarka Irana, ali mogoče ... vratar?

Jordanci namreč niso prepričani, da je ženska oziroma sumijo, da je moški, zato se je predsednik tamkajšnje zveze princ Ali Bin Al-Hussein na Azijsko nogometno konfederacijo (AFC) obrnili z zahtevo, naj sproži preiskavo, da bi ugotovila spol vratarke Irana. V Teheranu kakopak zagotavljajo, da so obtožbe neutemeljene. "Naša zdravniška služba testira vsako reprezentantko, da bi se izognili tovrstnim problemom in obtožbam. Vso dokumentacijo pošiljamo na sedež AFC, ker si želimo, da se ta zgodba čim prej konča in da ne bi več izgubljali časa zaradi neumnosti. Navijačem sporočamo, naj bodo brez skrbi," pravi selektorka Irana Maryam Irandoost in dodaja: "Takšne obtožbe so samo izgovor, da ne bi sprejeli poraza proti nam. Pred tekmo so iz reprezentance Jordanije prihajale napovedi, da so veliki favoriti, po porazu pa so si začeli izmišljati neverjetne zgodbe."

Na drugi strani v Jordaniji poudarjajo, da ni prvič, da imajo Iranci tovrstne probleme. Zagotavljajo, da so tudi v preteklosti imeli moške v ženskih zasedbah, poleg tega naj bi kršili tudi pravila dopinga. Kakšen bo razplet?

vratarka iran3