© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2020 10:19:28

Selektor, pomočnik in 151 razlogov za optimizem

Jurij Kodrun

Po odhodu Primoža Glihe s klopi slovenske mlade reprezentance je direktor Miran Pavlin skupaj s predsednikom Radenkom Mijatovićem njegovo zamenjavo našel v dolgoletnem reprezentantu Milenku Aćimoviću. Slednji je za pomočnika izbral nogometaša s še daljšim stažem v članski slovenski izbrani vrsti, Miša Brečka. Slovenija ima tako na klopi zares zveneč dvojec.

Novopečeni selektor mlade slovenske reprezentance Milenko Aćimović je bil znan kot človek s potezo več. Virtuoz, ki je navduševal s svojimi mehkimi sprejemi, lucidnimi podajami in odličnimi streli. Čeprav si ga bomo za vedno zapomnili po njegovem golu s polovice igrišča na tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na Euro proti Ukrajini, ki je iz komentatorja priznane tuje televizije izvabil krik »David Beckham, where are you now?!« oziroma prevedeno »David Beckham, kje si zdaj?!«, je bil popularni Mile še precej več.

V JUTRIŠNJI ŠTEVILKI EKIPE SN BOSTE LAHKO PREBRALI VELIKI INTERVJU S SELEKTORJEM MLADE SLOVENSKE REPREZENTANCE MILENKOM AĆIMOVIĆEM, KI JE POSEBEJ ZA NAS SPREGOVORIL O ŠTEVILNIH ZANIMIVIH TEMAH!

Večni joker Srečka Katanca, ki je po navadi zabijal takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Na svetovnem prvenstvu med nogami legendarnemu paragvajskemu čuvaju mreže Joseju Luisu Chilavertu, Rusom v 90. minuti iz enajstmetrovke, Romunom za njegovim Bežigradom v dodatnih kvalifikacijah za prvo uvrstitev na mundial … Skupaj 74 nastopov in 13 zadetkov. Njegov pomočnik je v slovenskem dresu odigral še tri tekme več. Ni bil tako prefinjen kot Aćimović, toda s svojo požrtvovalnostjo je bil Mišo Brečko več kot desetletje nepogrešljiv del slovenske izbrane vrste. Nekoč odlični desni bočni branilec je svojo reprezentančno pot sklenil s 77 nastopi za izbrano vrsto, zadetka pa ni dosegel.

Skupaj imata selektor mlade slovenske izbrane vrste in njegov pomočnik torej na svojem kontu kar 151 reprezentančnih nastopov, Slovenija pa ima, če se izrazimo malce poetično, 151 razlogov za optimizem pred domačim Eurom. Kombinacija umirjenega virtuoza in čisto pravega pitbula z nogometnih zelenic bo torej poskušala Sloveniji prinesti enega največjih uspehov ne le v nogometni, temveč nasploh v športni zgodovini deželice na sončni strani Alp. Ob Brečku ima Aćimović sicer v svojem strokovnem štabu še nekaj zelo zanimivih imen.

Vlogo trenerja vratarjev bo opravljal Robert Volk, nekdanji čuvaj mreže številnih slovenskih prvoligašev, danes pa trener vratarjev pri Kopru. Eden izmed Aćimovićevih pomočnikov bo tudi Matej Drobnič, ki sicer deluje pri mlajših kategorijah Brava, medtem ko bo za kondicijsko pripravljenost mladih slovenskih reprezentantov skrbel Karlo Gračner. Analitik bo enako kot v članski reprezentanci tudi v izbrani vrsti U-21 Dejan Kopasić. To je torej – vsaj za zdaj – strokovni štab slovenske mlade reprezentance, ki bo Slovenijo vodil na prihajajočem domačem Euru.