© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.11.2020 00:00:22

Po KRVAVO POMEMBNI zmagi selektor Matjaž Kek DVIGNIL igralce: '... ZATO imajo fantje velik kompliment ...'

Martin Metelko

Po stresni tekmi s Kosovom in zmagi v sodnikovem podaljšku (2:1), so v slovenskem taboru pričakovano izpostavili karakter ekipe.

Selektor Matjaž Kek je fantom čestital: "Morali bi že v prvem polčasu realizirati svoje priložnosti. Mislim, da smo zmagali zasluženo, saj smo bili  boljši. Dva momenta me še posebej veselita, to je karakter, o katerem govorimo, in zavedanje, da je pomemben vsak posameznik v duhu ekipe."

Kek se zaveda, da je imela ekipa težave, a ga veseli, da se je dobro odzvala. "Zato imajo fantje pri selektorju velik kompliment. Igra je bila na višji ravni kot z Azerbajdžanom, je pa jasno, da imajo igralci Kosova višino. Zadovoljen sem, čestitam, zdaj imamo dva dni priprav za Grčijo. Korak je narejen, pomembnost tekme z Azerbajdžanom pa se vidi šele zdaj, ker smo se spustili na zemljo in se pogovorili. Zmagali smo, tisto, kar smo želeli, pa smo si prigarali in bilo je zasluženo."

ilicic mm
Martin Metelko


Josip Iličić: "Kaj reči po takšni tekmi? Ni slajšega kot zabiti gol v zadnji minuti. Ampak mislim, da smo si zmago zaslužili, pokazali smo veliko več kot proti Azerbajdžanu. Na koncu smo zasluženo zmagali, pokazali smo karakter."

Amedej Vetrih: "Odigrali smo odlično tekmo, bili smo dominantni v vseh fazah igre. Imeli smo veliko priložnosti, pokazali pa smo tudi pravi karakter, kar nas je nagradilo z zadetkom v zadnjih minutah. Na splošno odlična tekma."

Muharrem Sahiti, pomočnik selektorja Kosova: "Bila je težka tekma, a nanjo smo bili pripravljeni. Potekala je tako, kot smo pričakovali, osredotočili smo se na našo igro. Po prejetem golu ni šlo več tako dobro, žal smo izgubili povsem na koncu. Nisem povsem prepričan, da je bila igra z roko. Sicer pa sem zadovoljen s pristopom moje ekipe in z odnosom igralcev."