© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.11.2020 16:38:31

IZKUŠENI MURAŠ je nazaj! Tudi takrat sem mislil, da vse 'štima', težko se je BRZDATI

Jurij Kodrun

V Fazaneriji jih je kar nekaj, eden večjih črno-belih osmoljencev preteklega obdobja pa je prav gotovo Matic Maruško.

Tik pred začetkom sezone si je poškodoval stegensko mišico in se sredi septembra vrnil na igrišče, toda le za krajši čas. Za dve tekmi. Ante Šimundža mu je namenil 45 'uvajalnih' minut v kvalifikacijah za ligo Europa proti Nomme Kaljuju v Budimpešti, zgolj tri dni pozneje se je bolečina ponovila. Za Matica Maruška je bilo usodno izbijanje žoge v izdihljajih prvega polčasa proti Olimpiji v Stožicah v tretjem prvenstvenem krogu. Znova je sledil daljši prisilni počitek, okrevanja je zdaj naposled konec. Na sobotnem gostovanju v Sežani je bil izkušeni branilec v končnici dvoboja spet na zelenici.


"Zdaj naj bi bilo vse v najlepšem redu, že nekaj časa nemoteno treniram, proti Taboru sem tudi zaigral. Kaže, da je okej, da vse 'štima', a tako je bilo tudi ob prvi vrnitvi, pa je potem nenadoma vnovič zabolelo. Seveda pa verjamem, da so tovrstne preglavice za menoj. Trudim se biti nekoliko bolj previden, a vedno to ni mogoče. Ko si sredi treninga, poskušaš vse naloge opraviti na najboljši način, težko se je brzdati," pravi Matic Maruško, za katerega je ligaški premor prišel kot naročen. "Vsekakor, saj imam dovolj časa, da se ustrezno pripravim, da bom za končnico prvega dela prvenstva povsem nared."
Tudi njegovi soigralci nikakor ne nasprotujejo temu, da bodo dva tedna brez tekmovalnih obveznosti. "Urnik je bil nadvse zgoščen in ekipa gotovo potrebuje nekaj časa, da spet malce zadiha in si napolni baterije. To bo izjemnega pomena, saj bo zadnji mesec jeseni zelo, zelo naporen."

Murašem v preteklem obdobju ni šlo vse po načrtih, padec forme je bilo nemogoče spregledati, kar navsezadnje razkrivajo tudi rezultati. "Jasno je, da se je nihanjem težko izogniti. Preprosto pride tudi takšno obdobje. Kar nekaj je dejavnikov, ki so vplivali na to, govorimo lahko tudi o spletu takšnih in drugačnih okoliščin. Med drugim smo imeli oziroma imamo kar nekaj preglavic s poškodbami, toda s tem se ubadajo tudi drugi klubi. Na to se ne smemo kaj prida ozirati, o tem ne smemo razmišljati. S kadrom, ki ga imamo na voljo, se moramo po najboljših močeh truditi, da bi bili uspešni. Vsak mora prispevati svoj delež za doseganje želenih dosežkov. A čeprav naša podoba na vseh tekmah ni bila takšna, kot smo hoteli, smo ostali pri vrhu, kar je za nadaljevanje prav gotovo pomembno. In prizadevali si bomo, da bi tudi v prihodnje osvajali čim več točk ter ostali v zgornji polovici lestvice," je povedal pomembni člen zasedbe iz Fazanerije.

marusko kouter ac
Aleš Cipot
Zdaj sledi peklenska končnica prvega dela prvenstva, prvoligaši bodo v manj kot mesecu dni odigrali osem tekem. "Hudo bo, zelo naporno, ampak vse to bo nekako treba zdržati. Ter kajpada storiti vse, da bi imeli zaradi dobrih iger in s tem rezultatov dovolj razlogov za zadovoljstvo."

'Vročih osem' bo odprl domači obračun z Olimpijo, Ljubljančani bodo v Fazaneriji gostovali 21. novembra. Vsekakor se obeta zelo zanimiv obračun. "Spet bom ponovil, da je za nas pomembna vsaka tekma, vsakega nasprotnika dojemamo enako. Drži, da je dvoboj z Olimpijo medijsko bolj izpostavljen, vendar to v ničemer ne spreminja naše miselnosti. Igramo na svojem igrišču in tako kot vedno bomo naredili vse, da bi osvojili ves izkupiček," je odločen Matic Maruško.
V normalnih okoliščinah bi se na ravnici za to tekmo iskala tekma več, medtem smo se bili prisiljeni navaditi na novo normalnost praznih tribun. "Škoda, res škoda, da je tako. Močno upam, da se bodo razmere čim prej izboljšale do te mere, da se bodo gledalci lahko vrnili na stadion. Verjamem, da bo to izvedljivo v spomladanskem delu sezone. Tako igralci kot navijači si neizmerno želimo, da bomo kmalu spet doživeli ozračje polnih tribun. Na tak način je nogomet precej lepši," se je odzval poveljnik črno-bele obrambe.