© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
15.11.2020 16:12:31

Kar je počel MILAN MANDARIĆ, ni moralno, ni človeško! Ampak to ni bilo moje OSEBNO MAŠČEVANJE

Grega Wernig

Odnosi športnega direktorja Kopra in prvega moža Olimpije imajo bogato zgodovino.

Koprčani so se prejšnji konec tedna v Stožicah veselili velike zmage nad Olimpijo. S kaznovanim Miranom Srebrničem na tribuni, namesto njega je ekipo ob igrišču vodil športni direktor Boško Županović. Tudi zanj je bila tekma posebna, saj je znano, v kakšnih odnosih sta z Milanom Mandarićem. Nekoč sta bila zaveznika, nato so se njune poti razšle, znašla sta se na nasprotnih bregovih. V preteklosti ni manjkalo takšnih in drugačnih obtoževanj.

"Veste kaj, mojega odnosa z Milanom Mandarićem ne bi mešal s tekmovanjem Kopra in Olimpije. Verjemite mi, da po tem, ko smo premagali Ljubljančane, v niti enem trenutku nisem začutil osebnega rivalstva z Milanom Mandarićem. Nisem pomislil, da bi mu morda rekel: 'Ej, a si videl, kako se to počne, zdaj sem ti odčital lekcijo.' Ne, to mi ni prišlo na pamet. Zame je pomembno in me izpolnjuje le to, da smo odigrali dobro tekmo in predstavili našo rast. Poleg tega je izjemnega pomena, da imamo še veliko rezerv, ogromno prostora za napredek. Tako v igralcih, ki ste jih spoznali, kot v tistih, ki jih še niste videli oziroma jih niste videli v zadostni meri. Zmaga nad Olimpijo seveda predstavlja velik izziv za vsakega slovenskega prvoligaša. Enako velja za zmago nad Mariborom. To sta velika kluba, brezpredmetno je razpredati o njuni vlogi v slovenskem nogometu. Enega in drugega prisiliti v podrejen položaj, ju nadigrati z našo kakovostjo, z našim pristopom, z našo ambicioznostjo, z našo vztrajnostjo je nekaj sijajnega. In še enkrat, to je to, kar me izpolnjuje in navdaja z zadovoljstvom, z optimizmom," je povedal Boško Županović.

zupanovic jk
Jurij Kodrun
Marsikdo bržčas ni povsem prepričan o njegovi iskrenosti. "Poglejte ... Milanu Mandariću ne želim nič slabega. Spet bom ponovil, da je Kopru z nekaterimi svojimi potezami povzročil veliko škode. In menim, da to ni moralno, ni človeško. V preteklosti sem nekajkrat javno obsodil njegov slog in način življenja. O tem sem povedal dovolj, ampak to je on, seveda pa ima vsak pravico živeti in delati, kot hoče. Vsak si izbira sam, vendar nisem večni zamerljivec in najinih sporov nočem nenehno vleči v prihodnost, prav tako naša zmaga v Stožicah ni moje osebno maščevanje. Želim mu vse najboljše. Tako v profesionalnem kot zasebnem življenju. Slišal sem, da je pozitiven na koronavirus, in res mu želim, da se čim prej izvleče iz tega, da bo zdrav. Tako kot vsakemu drugemu. Moral bi se vprašati, kaj z menoj ni v redu, če bi komurkoli želel kaj slabega. Naj se čim prej vrne v svojo pisarno in nadaljuje projekt z Olimpijo. Po mojem mnenju njegov način vodenja kluba dolgoročno ni dober, še zlasti v zdajšnjih časih, ampak upravlja s svojim kapitalom, vlaga svoj denar. Takšna je pač njegova vizija, on odloča, drugi lahko povemo le svoje mnenje, obenem pa mu je seveda treba priznati, da je v preteklem obdobju dosegel tudi velike uspehe," se je odzval športni direktor Kopra.