© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2019 10:31:45

Zlatko ZAHOVIĆ je igral ŠAH s POLJAKI in OPOZORIL Slovence: Slovenija ne zmaguje zato, ker ne zna ...

Grega Wernig

Športni direktor Maribora in najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance Zlatko Zahović se je družil s poljskimi novinarji.

Alfa in omega aktualnih državnih prvakov Zlatko Zahović se je v pričakovanju petkovega dvoboja v Stožicah odzval povabilu poljskih medijev. Še več: novinarje spletne strani Przeglad Sportowy je gostil v svoji pisarni in z njimi odigral tudi partijo šaha. 

zahovic poljaki

Med odštevanjem do tekme je Zlatko Zahović pohvalil selektorja Matjaža Keka, za katerega je prepričan, da lahko edini tej reprezentanci vcepi zmagovalno miselnost, izpostavil pa je tudi največjo pomanjkljivost te izbrane vrste. "Če ne igraš dobro v obrambi ne moreš zmagati. Kot celotna ekipa igramo zelo slabo v obrambi. Nimamo prave mentalitete. To ne pomeni, da moramo postaviti avtobus v kazenski prostor. Vse uspešne ekipe igrajo dobro obrambo, vključno z Barcelono in Manchester Cityjem. Veliko trenerjev misli, da igrati dobro pomeni igrati napadalno. Ne, igrati dobro pomeni zmagovati," je povedal Zahović in dodal, da se je v preteklosti Slovenija uvrščala na velika tekmovanja prav zaradi trdne obrambe.