© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2018 17:33:21

SPET ZLATAN! Tokrat je svojim Švedom napovedal TAKŠEN RAZPLET! Tokrat je šel DO KONCA!

Profimedia

Zlatan gor, Zlatan dol. Veliko se je o njem govorilo pred prvenstvom, ko je v javnosti ustvarjal vtis, da Švedi brez njega pač nimajo možnosti. Ali pa, da svetovno prvenstvo brez njega ni nič vredno.

Zdaj so Švedi v četrtfinalu, med osmimi najboljšimi reprezentancami na svetu. Jutri popoldne jih čaka obračun z Anglijo - za uvrstitev v polfinale, kar je tej skandinavski državi nazadnje uspelo leta 1994 v ZDA. Takrat, torej, ko Ibrahimovića v švedski izbrani vrsti še ni bilo.

"Če bodo igralci zdržali psihološki pritisk, lahko premagajo Angleže, lahko celo osvojijo naslov svetovnih prvakov," zdaj pravi Zlatan, sicer z 62 zadetki najboljši strelec švedske izbrane vrste. Kot kaže so lahko Švedi uspešni tudi brez njega ali predvsem brez njega, bi dejali zlobni jeziki.

"V tej fazi tekmovanja ni več tako pomembna kakovost. To je četrtfinale, ogromno je čustev, pritiska ... Tista ekipa, ki se bo s tem najbolje nosila, bo v prednosti. Švedska je premagala močno Mehiko, potem tudi Švico. Mislim, da tega ni nihče pričakoval. Res mislim, da je zdaj lahko celo svetovni prvak. To sem dejal že pred prvenstvom," je v kampu LA Galaxyja še dodal Ibrahimović.