© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.07.2018 12:50:52

RAZKRITO: Kako je soigralce pred streljanjem enajstmetrovk motiviral Rakitić? Zdaj je čas, da mi rešimo njega!

To je vsebina motivacijskega govora, s katerim je Ivan Rakitić svoje soigralce pripravil na streljanje enajstmetrovk.

Ko je imel Luka Modrić na tekmi osmine finala na svetovnem prvenstvu v izdihljajih dvoboja z Dansko na voljo enajstmetrovko, s katero bi Hrvaško odpeljal v četrtfinale, so vsi videli žogo že v golu. A morda celo najboljši posameznik hrvaške izbrane vrste je podlegel pritisku, strel mu je Kasper Schmeichel ubranil.

Sledili so podaljški, ker tudi po tem delu igre ni bilo zmagovalca, so o napredovanju odločale enajstmetrovke. Modrić je bil po vsej verjetnosti še zmeraj globoko razočaran, ker mu ni uspelo že prej odločiti zmagovalca, takrat pa je na sceno stopil zvezdnik Barcelone. Ivan Rakitić je pred loterijo stopil pred soigralce in poskrbel za motivacijski govor. Zdaj je znano, kakšna je bila vsebina.

"Pred začetkom streljanja enajstmetrovk smo se zbrali, soigralcem pa sem dejal: 'Luka nas je velikokrat rešil, zdaj je čas, da mi rešimo njega,'" je dejal Rakitić in dodal, da je vratarju in kasnejšemu velikemu junaku zmage hrvaške dejal, naj preprosto uživa, ker je to njegov trenutek.

Hrvaška se je nato uvrstila v četrtfinale, ravno Rakitić je prispeval odločilen zadetek za naše južne sosede, napake pa tokrat ni ponovil Modrić.