© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.05.2018 12:21:07

Neuer o svoji pripravljenosti in trenerjih: Telesno sem odlično pripravljen. Mislim, da ...

Vratar nemške nogometne reprezentance Manuel Neuer verjame, da iz treninga v trening dobro napreduje po poškodbi stopala, ki ga je za več kot pol leta oddaljila od nogometnih igrišč. Dvaintridesetletnik ni igral osem mesecev, selektor Nemčije Joachim Löw pa mu povsem zaupa in mu je dal na voljo do zadnjega trenutka.

"Telesno sem odlično pripravljen. Mislim, da so trenerji z mojim napredkom zadovoljni, vključno s tistimi, za fizično pripravo," je dejal Neuer za spletno stran nemške nogometne zveze.

"Vesel sem, da lahko treniram z reprezentanco. Vsak trening je zame izjemnega pomena," je dodal Neuer.

Nemški kapetan je poškodovan že od septembra lani, ko si je v stopalu zlomil kost. Tako bi pred mundialom lahko odigral le eno tekmo tekmo, prijateljsko z Avstrijo 2. junija, preden bo moral selektor Joachim Löw dokončno imenovati reprezentanco za svetovno prvenstvo, ki bo od 14. junija do 15. julija v Rusiji.

Löw je že obelodanil, da če bo Neuer telesno dovolj pripravljen za pot v Rusijo, bo on številka 1 med vratarji v elfu. Svetovni prvaki bodo v Rusiji igrali v skupini F skupaj s Švedsko, Mehiko in Južno Korejo.