© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2016 11:01:30

Šokantno razkritje: Srbi so krivi za napad z dronom na tekmi z Albanijo

Reuters

Se spomnite neprijetnih scen, ki so se zgodile pred dvema letoma na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na Euro v Francijo med Srbijo in Albanijo?

Verjetno vam ni potrebno preveč osveževati spomina, kako se je končal obračun med velikimi sovražniki. Dvoboj med Srbijo in Albanijo je bil prekinjen, ko je na stadion priletel dron, ki je s seboj nosil zastavo Velike Albanije, kar je tako zelo razbesnelo srbske navijače, da so vdrli na igrišče in želeli obračunati z nogometaši. (Nemile scene iz stadiona Partizana vam ponujamo v povezavi.)

Odgovornost za provokacijo in napad je takrat prevzel Albanec Ismail Morina, nekdanji predsednik nogometne zveze Srbije Tomislav Karadžić pa je v intervjuju za Informer ponudil povsem drugačno razlago, ki je šokirala ne samo Srbijo, temveč celotno nogometno Evropo. 

"Dron proti Albaniji in neredi v Genovi so delo istih organizatorjev. Albanec Ismail Morina je sicer prevzel zasluge za provokacijo na tekmi med Srbijo in Albanijo, toda on je bil lahko največ en kolešček v organizaciji," je začel Karadžić. 

"Nobenega dvoma ni, da je imel Morina podporo od tukaj, iz Srbije. Ne more kar nekdo iz Albanije priti v Beograd, se vzpeti na streho cerkve in od tam pilotirati dron, brez da bi kdo to opazil. Ni mogoče, to je neverjetno," je nadaljeval nekdanji predsednik Srbije in končal v ciničnem tonu: "Kakšen pogum potrebuješ, da izvedeš to operacijo. In to proti svoji državi, svoji reprezentanci, proti nacionalnem interesu. Na očeh celotne Evrope. Vsa čast. Še enkrat poudarjam, da se takšna stvar ne more zgoditi brez velike notranje podpore."