© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.10.2016 23:08:25

Štirje goli Ronalda, Ferski otoki še pred Portugalci

Reuters

Evropski prvaki so po uvodnem porazu v Švici v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 pričakovano visoko odpravili Andoro. Končni izid je bil 6:0, pri čemer je prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo za zmagovalce prispeval štiri gole.

V skupini B je Portugalska po prvi zmagi na tretjem mestu v skupini, pred njo so celo Ferski otoki na drugem mestu, ki so tokrat z 2:0 zmagali v Latviji. Prva pa je Švica, ki je drugo zmago dosegla na Madžarskem, kjer je slavila s 3:2. Haris Seferović, Ricardo Rordriguez in Valentin Stocker, ta je zadel za zmago v 90. minuti, so bili strelci za Švico, Adam Szalai pa je bil dvakrat uspešen za Madžare.

V skupini A je finalistka in gostiteljica letošnjega EP Francija s 4:1 odpravila Bolgare, Kevin Gameiro je bil dvakrat uspešen za domače, Antoine Griezmann in Dimitri Payet pa po enkrat. Francija ima na drugem mestu enako število točk kot vodilna Nizozemska, ki je prav tako s 4:1 odpravila Belorusijo. Quincy Promes je dosegel dva gola za zmagovalce, Davy Klaassen in Vincent Janssen pa sta bila preostala strelca za tulipane. Štiri točke imajo tudi Švedi, ki so z 1:0 zmagali v Luksemburgu, odločilni gol je dosegel Mikael Lustig.

hazard spahic re
Reuters
V skupini H je Belgija visoko s 4:0 premagala BiH, končni rezultat so postavili Emir Spahić z avtogolom, Eden Hazard, Toby Alderweireld in Romelu Lukaku. Drugo zmago v dveh tekmah je dosegla tudi Grčija, ki je z 2:0 premagala Ciper, Estonija pa je do prve zmage prišla doma proti Gibraltarju s 4:0, med strelci je bil tudi znanec slovenskih zelenic Konstantin Vassiljev. 

Izidi; skupina A: Francija – Bolgarija 4:1 (3:1), Nizozemska – Belorusija 4:1 (2:0), Luksemburg – Švedska 0:1 (0:0); skupina B: Portugalska - Andora 6:0 (3:0), Latvija - Ferski otoki 0:2 (0:1), Madžarska – Švica 2:3 (0:0); skupina H: Belgija – BiH 4:0 (2:0), Estonija – Gibraltar 4:0 (0:0), Grčija - Ciper 2:0 (2:0)