© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.11.2015 16:35:59

Stavka zadržala slovenska reprezentanta

Nikola Miljković

Srečko Katanec in njegovi izbranci so dejavni že od začetka tedna, v sredo pa se je v Portorožu zbrala tudi mlada slovenska reprezentanca in začela priprave na prihajajočo preizkušnjo v kvalifikacijah za EP proti srbskim vrstnikom, ki bo v torek, 17. novembra, na Bonifiki.

Mlada slovenska reprezentanca je pred šesto tekmo v kvalifikacijah za EP 2017, varovanci Primoža Glihe bodo v torek na Bonifiki merili moči s Srbijo. Naši upi so se v sredo zbrali na začetku priprav v Portorožu, vendar selektor še ni imel na voljo vseh igralcev. Manjkala sta Jon Gorenc Stanković in Alen Ožbolt, ki sta imela v torkovem večeru obveznosti v drugi ekipi (U-23) dortmundske Borussie, ki je z 2:0 premagala Wattenscheid. Toda to ni razlog njune zamude, ampak je kriva stavka pilotov Lufthanse, zaradi katere je bil odpovedan sredin jutranji polet iz Düsseldorfa. Toda sinoči sta se vendarle že vrnila v domovino in se danes pridružila soigralcem.


ŠPORAR JE TRENIRAL
Pripravljalna baza je tokrat v Portorožu, treningi potekajo v Dekanih, prvi je bil na sporedu v sredo popoldne. Na igrišču je bil vroči Andraž Šporar, ki ga je v dneh po zadnjem dvoboju v Velenju ovirala lažja poškodba, ki je očitno preteklost, saj je vroči napadalec treniral skupaj z ekipo.
Primož Gliha je sicer vpoklical 23 igralcev, na seznamu za obračun s Srbijo so Aljaž Cotman (Maribor), Grega Sorčan (Gorica), Petar Stojanović (Maribor), Kenan Bajrić (Olimpija), Leo Ejup (Krka), Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund), Amel Džuzdanović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Denis Šme (Koper), Domen Črnigoj (Lugano), Ben Gasser (Slovan Bratislava), Tilen Klemenčič (Celje), Nik Kapun (Olimpija), Marko Krivičić (Bologna), Aleks Pihler (Zavrč), Mitja Lotrič (Koper), Leo Štulac (Koper), Miha Zajc (Olimpija), Gregor Bajde (Maribor), Žiga Kastrevec (Krka), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Olimpija) in Luka Zahović (Heerenveen).