© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
12.11.2015 13:52:07

Nocoj bodo Madžari igrali za preminulega prijatelja

Slabih devet ur pred začetkom prve tekme dodatnih kvalifikacij med Norveško in Madžarsko je reprezentante vzhodnih sosedov pretresla tragična novica.

Preminil je namreč nekdanji madžarski reprezentančni vratar Marton Fülop, ki je bil star komaj 32 let in bil eden tistih madžarskih nogometašev, ki so se vrsto let dokazovali v Angliji. Med drugim je leta 2004 podpisal za Tottenham, vendar zanj ni nikoli zaigral, saj je bil posojen v klube v nižjih ligah. 

Največji pečat je pustil pri Sunderlandu, Leicestru in Ipswichu, nazadnje pa je branil barve Tripolija, ko so mu odkrili raka. Februarja leta 2013 je začutil bolečino v roki, ko konzervativno zdravljenje ni pomagalo, se je odpravil na dodatni pregled. Izkazalo se je, da je imel raka. Preživel je zdravljenje, kemoterapije, mislil je že, da je premagal zahrbtno bolezen in že je razmišljal o vrnitvi na zelenice, a rak se je vrnil.

Po dolgotrajni bolezni je v četrtek življenje nekdanjega reprezentančnega vratarja ugasnilo, poklonili pa so se mu številni nekdanji soigralci.