© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.10.2015 17:45:56

Mitrović: Še enkrat bi storil enako

Reuters

V četrtek se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016, precej pozornosti pa bo deležna tudi tekma v Elbasanu, kjer se bosta pomerili izbrani vrsti Albanije in Srbije.


Spomin na zadnji obračun Srbije in Albanije je še kako živ. Bilo je 14. oktobra, ko sta se v kvalifikacijah za EP 2016 omenjeni reprezentanci pomerili v Beogradu, tam pa je bil obračun najprej prekinjen in dokončno odpovedan že tik pred koncem prvega polčasa. Olje na že tako razgreto atmosfero je prilil kvadrokopter, ki je na stadion Partizana prinesel zastavo z albansko-kosovskim motivom.

Do pravega kaosa je prišlo v 42. minuti obračuna, ko je zastavo "ujel" Stefan Mitrović in jo potegnil na tla. Albanski nogometaši so v tem prepoznali skrunjenje državnega simbola in so ga hoteli zaščititi, prišlo je do vsesplošnega prerivanja, in ko so se vanj vključili rezervni nogometaši ter nekateri gledalci, je dogajanje ušlo nadzoru. In epilog? Uefa je zmago s 3:0 za zeleno mizo dodelila Albaniji, ta pa je bila kaznovana s 100 tisoč evri.

srbija albanija
Reuters

2000 POLICISTOV
Kot že rečeno, zdaj si bosta reprezentanci spet stali na nasprotnih straneh, seveda pa bo tokrat precej bolje poskrbljeno za varnost. Tekma bo na sporedu v četrtek v Albaniji, v Elbasanu pa bo za varnost skrbelo 2000 policistov, 400 varnostnikov in trije vojaški helikopterji, manjkali pa ne bodo niti ostrostrelci na strehah.

Napeto ozračje vsaj nekoliko umirjajo reprezentanti Srbije. "Igrali bomo nogomet, ne gremo v vojno. Ne potrebujemo nekih napetosti, ki so se pojavile zaradi nekaterih drugih zadev. To je tekma, kot vsaka druga. Prepričan sem, da smo boljši. V prvih 20 minutah bomo to tudi pokazali. Vsi si želimo zmago, če premagamo Albance, pa bom še toliko bolj vesel," je dejal član Olympiacosa Luka Milivojević.

Vpoklic v reprezentanco je po slabih štirih mesecih dobil Stefan Mitrović, ki je v Beogradu "sklatil" zastavo ti. velike Albanije. V pogovoru s srbskimi mediji se je dotaknil tudi tega dogodka. "Velikokrat sem že pojasnil, da bi enako storil tudi danes. Po tem dogodku nisem imel prevelikih težav, pa čeprav sem imel v klubih za soigralce tudi Albance. Upam, da bom igral proti Albaniji, je pa odločitev o tem povsem na strani selektorja," je dejal branilec belgijskega Genta.