© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
01.10.2014 13:34:28

Ružnić: Očitno bi moral Jojo igrati na Cipru

Arsen Perić

Amir Ružnić, zastopnik Josipa Iličića, je šokiran, ker je Srečko Katanec prečrtal nogometaša Fiorentine.

Maribor se je iz Gelsenkirchna vrnil z dragoceno točko, vredno 500 tisoč evrov, Luka Zahović bo moral še malce počakati na vpoklic v člansko reprezentanco, toda novica dneva je vseeno Josip Iličić. V zadnjih sezonah eden najboljših slovenskih nogometašev je ostal brez mesta v članski reprezentanci; Srečko Katanec pravi, da to ni njegova dokončna rešitev, je pa med vrsticami Iličiću zabrusil, da bi moral biti v dresu z državnim grbom bolj lačen uspeha.

Novica je šokirala številne, večino jasno negativno. To velja tudi za nogometaševega agenta Amirja Ružnića, ki je v smeri Katanca izstrelil serijo ostrih puščic. "Najmanj, kar lahko storim, je to, da stopim fantu ob bok. To je moja dolžnost. Josip je poleg Samirja Handanovića najbolj prepoznaven slovenski nogometni obraz zadnjih let, zato je velika sramota, da ga ni v reprezentanci. Tega si ni zaslužil," je prepričan Amir Ružnić, ki je nato še zaostril besede: "To še enkrat več dokazuje, da je Katanec limitiran trener pri rokovanju z igralci z dodatno vrednostjo. O tem priča že zgodovina, le spomnite se primerov Zahović in Pandev. Šokiran sem. Očitno bi moral Josip igrati na Cipru, da bi bil dovolj dober za Katančevo reprezentanco. Selektor očitno želi imeti je 11 delavcev, garačev, nogometašev z dodatno vrednostjo, ki so sposobni sami odločiti tekmo, pač ne. Ampak Jojo dejansko ne potrebuje reprezentance, da bi vzdrževal svojo kariero, niti se ni prek nje prebil tja, kjer je. Žal mi je, da se je zgodilo, kar se je. Predvsem zaradi tega, ker si – ponavljam – Josip tega res ni zaslužil. Je pošten fant, ki je doslej vedno dal vse za izbrano vrsto. Tudi tedaj, ko je bil recimo poškodovan..."

Jojo je torej v šoku in kdo ve, kakšno odločitev bo sprejel v prihodnjih dneh. Se zna zgoditi, da bi se nekdanji član Palerma celo poslovil od reprezentance? "Ne vem, kaj bo storil. Težko komentiram, kar sem povedal, je zgolj moje osebno mnenje. Res pa je, da je Josip v šoku, je globoko razočaran. Ne, ne vem, kako se bo odločil," je še pristavil Ružnić.