© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2014 12:03:36

Zahović bo še počakal, seznam brez Iličića!

Nikola Miljković

Srečko Katanec je razkril karte za tekmi s Švico in Litvo, na tokratnem seznamu Luke Zahovića iz Maribora (pričakovano) ni. Tokrat tudi brez Josipa Iličića!

Ni ne Luke Zahovića ne Petra Stojanovića. Mlada vzhajajoča zvezdnika Maribora bosta morala še malce počakati na vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, selektor Srečko Katanec se je odločil, da čas za njun vpoklic še ni pravi. Nasploh Katanec ni presenetil, za prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Švico v Mariboru in Litvo v Vilni je vpoklical več ali manj standardne reprezentančne obraze.

Potem ko si je na Cipru našel novega delodajalca, se v izbrano vrsto vrača Andraž Kirm, spet je vabilo prejel tudi Željko Filipović. Enako velja za Nejca Pečnika, kakopak je vnovič zraven tudi Mitja Viler, ki navdušuje z igrami na boku Maribora. Slednji je spet edini slovenski klub, ki ima v članski reprezentanci svoje predstavnike. Vsi ostali prihajajo iz tujih klubov.


Čeprav Slovenija v letu 2014 ni zabila še niti enega gola, prav tako je izgubila na vsaki od štirih odigranih tekmah, Katanec zasedbe napadalcev ni spreminjal. Spet so zraven le trije, poleg Milivoja Novakovića in Zlatana Ljubijankića, ki igrata na Japonskem, še Tim Matavž iz Augsburga. Prostora ni bilo ne za Tadeja Trdino ne Roberta Berića, ki v zadnjem času v Avstriji igrata na zavidljivo visoki ravni.

Tudi tokrat bo zraven Dalibor Stevanović, čeprav v Ljudskem vrtu, kjer bo Švica gostovala 9. oktobra, zaradi izključitve v Talinu ne bo mogel igrati. Bo pa lahko zaigral tri dni kasneje v Vilni. Zato pa še kako preseneča Katančeva odločitev, da ni zraven Josipa Iličića. Nogometaš Fiorentine je že nekaj časa eden najboljših slovenskih nogometašev, a hkrati je res, da mu v izbrani vrsti ne gre vse po načrtih. "Iličića tokrat ni zraven, ampak to ne pomeni, da je odpisan," pravi Katanec. Brez vabila je še enkrat več ostal tudi Siniša Anđelković, čeprav redno igra v obrambi italijanskega prvoligaša Palerma.

Seznam slovenske reprezentance za tekmi s Švico in Litvo:

VRATARJI
Samir Handanović (Inter/Ita)
Vid Belec (Konyaspor/Tur)
Jan Oblak (Atletico Madrid/Špa)

BRANILCI
Gregor Balažic (Karpati/Ukr)
Mišo Brečko (Köln/Nem)
Boštjan Cesar (Chievo/Ita)
Branko Ilić (Partizan/Srb)
Dominic Maroh (Köln/Nem)
Martin Milec (Standard/Bel)
Mitja Viler (Maribor)
Andraž Struna (PAS Giannina/Grč)

VEZISTI
Željko Filipović (Maribor)
Kevin Kampl (Salzburg/Avt)
Andraž Kirm (Omonia/Cip)
Jasmin Kurtić (Fiorentina/Ita)
Dejan Lazarević (Chievo/Ita)
Aleš Mertelj (Maribor)
Nejc Pečnik (Crvena zvezda/Srb)
Rajko Rotman (Istanbul BB/Tur)
Dalibor Stevanović (Torpedo/Rus)
Valter Birsa (Chievo/Ita)

NAPADALCI
Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija/Jap)
Tim Matavž (Augsburg/Nem)
Milivoje Novaković (Shimizu S-Pulse/Jap)