© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.09.2024 11:50:23

Navijači, pozor! To pred tekmo Nafta – Maribor sporoča policija … In kako se bodo tokrat odzvale Viole?

Grega Wernig

Uporabljena bodo tehnična sredstva za fotografiranje ter video in avdio snemanje.

Pa se bo spet zgodilo. Po dolgem času bodo vijoličasti znova gostovali v Lendavi, deveti prvenstveni krog v Prvi ligi Telemach prinaša spopad Nafte in Maribora. Obeta se prijetna kulisa, glavni sodnik Mihael Antić bo začetek dvoboja označil v nedeljo ob 17.30. Nanj se pripravljajo tudi možje postave. "Na tekmi je pričakovati večje število navijačev, zato bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v času javne prireditve v Lendavi ter ožji in širši okolici povečana prisotnost policije," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. "Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj pred in med tekmo, bodo policisti uporabljali tehnična sredstva za fotografiranje ter video in avdio snemanje tako na stadionu kot v mestu," so dodali.

Policija še opozarja, da so se vsi obiskovalci prireditve in ostali občani dolžni ravnati po njihovih navodilih in navodilih ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na tekmi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja.

Ob gostovanju Viol v Prekmurju v preteklosti skoraj ni šlo brez žaljivega oziroma neetičnega skandiranja uperjenega proti madžarski skupnosti, v pričakovanju nedeljske preizkušnje pa se marsikdo na ravnici sprašuje, kako se bo organizirana navijaška skupina iz štajerske prestolnice odzvala tokrat? Eden od adutov Anteja Šimundže bo namreč madžarski krilni napadalec György Komaromi ...