© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.08.2024 09:14:58

Sanjska predstava in liga prvakov, takšnega igralca je Maribor izpustil iz rok, tokrat je ...

Grega Wernig

Znani so vsi udeleženci skupinskega dela lige prvakov.

Med zadnjimi si je svoj nastop v nekoliko spremenjenem skupinskem delu elitne lige prvakov zagotovil Slovan iz Bratislave.

Slovan je po zmagi proti Midtjyllandu na domači zelenici napredoval s skupnim izidom 4:3, prva tekma na Danskem se je končala neodločeno 1:1. Slovaki so po golu odličnega Marka Tolića povedli sredi prvega dela, a je za 1:1 ob polčasu zadel Aral Simsir.

V drugem polčasu se je Slovan, pri katerem je slovenski nogometaš Kenan Bajrić odigral celo tekmo, hitro znašel v zaostanku po golu Franculina Djuja v 50. minuti, a je slovaški ekipi v petih minutah (82. in 86.) uspel preobrat. Še drugič na tekmi je bil natančen nekdanji član Maribora, končnih 3:2 pa je postavil Tigran Barseghyan.

Tolić je sicer v sezoni 2022/23 navduševal v dresu slovenskega rekorderja po številu naslovov prvaka, saj je takrat dosegel 11 zadetkov in kar 15 podaj. Hitro se je prikupil navijačem, številni pa so vodstvu kluba z Markom Šulerjem na čelu zamerili, da ga niso zadržali v svojih vrstah. Tolić se je nato pridružil Slovanu iz Bratislave, sprva kot posojeni igralec Dinama, pred začetkom letošnje sezone pa so ga Slovaki odkupili. Kot vse kaže, se jim bo nakup hitro obrestoval, nogometaš pa ni prizanesel niti slovenskim prvakom. Celje in Slovan sta se namreč merila v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, na povratni tekmi pa je Hrvat dosegel en zadetek in prispeval še dve podaji.