© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2024 22:59:48

Zadnje informacije: Hrvaški navijači vendarle dočakali rešitev nerodne težave, posredovala je policija

Profimedia

Ali bodo številni hrvaški navijači ostali pred vrati Stožic? Vroče vprašanje je bilo nekaj ur v zraku, potem pa ...

Veliko prahu je danes dvignila objava Olimpije, češ da bodo gostujoči navijači s hrvaškimi dokumenti ob poskusu vstopa na domače sektorje zavrnjeni. In to brez izjem. Da so možnosti vstopa na stadion nične. Za piko na i je ustvarjalec objave dodal še rdeč križec in zapečatil usodo vseh tistih privržencev Rijeke, ki so ob hitri zapolnitvi gostom namenjenega sektorja (približno 800 vstopnic je bilo v prodaji preko hrvaškega kluba) ostali praznih rok ter vstopnico kupili po ustaljeni poti – prek spletne prodaje.

Zaostritev odnosov
Na Hrvaškem je nastal vik in krik. Pričakovano, saj je Olimpija doslej poudarjala predvsem zahtevo, da na običajne sektorje ne bo mogoč vstop z obeležji Rijeke. Da pa bi hrvaškim državljanom (razen v primeru tribune za gostujoče navijače) povsem prepovedala vstop in tako zarezala v pravno podlago EU, pa ni pričakoval nihče. Spletne komentatorske arene so hitro postale stičišče razgretežev iz obeh strani, udrihanja na nacionalni osnovi so po nepotrebnem preplavila družbena omrežja. Prvi so napovedovali resne izgrede, saj množico Hrvatov pa že ne bo zaustavila četica varnostnikov na vratih. Drugi so podpihovali to možnost, saj se gostje sploh ne zavedajo, v kaj drezajo in kaj se jim utegne v Ljubljani zgoditi. Skratka, običajna navijaška folklora.

Otoplitev odnosov
Zvečer, na predvečer velikega obračuna v – ne glede na vse – razprodanih Stožicah, so hrvaški navijači naposled dočakali ugodno novico. Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostjo pri Policijski upravi Ljubljana, je Hrvatom pojasnila, da je skupaj z organizatorjem dosežen dogovor, po katerem bodo vsi gostujoči navijači, ki bodo na tekmo prispeli z vstopnicami za ostale sektorje, preusmerjeni na tribuno za gostujoče navijače na tribuni D (S28 in S29). Da je to glas razuma, so komentirali Hrvati in zadovoljno izrazili upanje, da bo sosedska tekma vendarle minila v športnem duhu – tako na igrišču kot tudi na tribunah.

Vse ostalo, o čemer smo že poročali, ostaja v veljavi. Od počivališča Lom (in Podsmreka) bodo hrvaška vozila okoli 15.45 v policijskem spremstvu krenila proti Ljubljani. Za navijače Rijeke je rezervirano parkirišče Žale V, na katerem je na voljo 800 parkirnih mest.