© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
28.08.2024 18:04:40

Prizor, na katerega so čakali navijači Olimpije: V Stožicah trenira velika okrepitev (video)

Martin Metelko

Po hudi poškodbi kolena se Antonio Marin postopoma vrača v tekmovalni pogon.

Nogometaši Olimpije so danes na glavni stoženski zelenici opravili še z zadnjim treningom pred četrtkovim spektaklom, ko se bodo z Rijeko udarili za mesto v prenovljeni konferenčni ligi.

Izenačen rezultat s prve tekme odpira številna vrata, Stožice so praktično razprodane in nogometna Ljubljana verjame, da si lahko zeleno-beli zagotovijo drugo zaporedno evropsko jesen.

Da se pripravlja nekaj resnično velikega, je bilo razvidno tudi z obrazov, ki so trening v poznem sredinem popoldnevu pospremili v živo. Ob robu igrišča se je zbral vrh ljubljanskega kluba; predsednik Adam Delius, podpredsednik Christian Dollinger, direktor Olimpije Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa.

Za navijače zmajev bo še bolj dobrodošla novica o obrazih, ki se jih je dalo opaziti na igrišču. Z ekipo že trenira novinec v prestolnici, bočni branilec Jordi Govea. Konkretno okrepitev zeleno-belih pa bi utegnil v nadaljevanju sezone predstavljati tudi povratnik po dolgotrajni poškodbi.

antonio marin olimpija
Martin Metelko

Vrnitev predvidoma oktobra
V zmajevo gnezdo je v začetku leta prišel skozi velika vrata, kot najodmevnejša okrepitev zimskega prestopnega roka. Čeprav Antonio Marin na zagrebškem Maksimirju nikoli ni uspel izpolniti visokih pričakovanj, gre za nogometaša, ki bi se lahko tudi v takratnem stanju obrnil k bolj atraktivnim snubcem, a je snovalcem kadrovske politike v Ljubljani uspelo.

Triindvajsetletni Hrvat k Olimpiji ni prispel v idealnem fizičnem stanju, a je hitro potrdil svojo kakovost. Prvič, ko ga je Zoran Zeljković uvrstil v udarno enajsterico, se je izkazal z dvema sijajnima zadetkoma proti Radomljam, nato pa nekaj dni zatem predčasno zaključil trening  s strganimi križnimi vezmi.

Pol leta po hudi poškodbi Marin zopet trenira s prvo ekipo zmajev. Jasno je, da soigralcem na tekmi sezone proti Rijeki še ne bo mogel pomagati, po besedah Victorja Sancheza naj bi bil 100-odstotno pripravljen v začetku oktobra, vsekakor pa bo njegova vrnitev za Olimpijo velikega pomena. Zaostritev konkurence na položaju 'desetice' bi bila v trenutnem sistemu španskega stratega še kako dobrodošla.

Z ekipo je na sredinem treningu treniral tudi David Sualehe, ki je bil zaradi lažje poškodbe zamenjan ob polčasu prve tekme z Rijeko. Portugalec je nato izpustil večni derbi v Ljudskem vrtu, v četrtek pa bo bržčas znova pomemben adut Victorja Sancheza. "David je dobro, že včeraj je z ekipo treniral brez težav in upam, da bo tudi danes enako," je pojasnil Španec na klopi ljubljanske ekipe.