© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.08.2024 11:04:56

Žlogar po četrti zmagi: Težko bi mu rekel da ali ne, na njih bo treba še malce počakati, to pa je zame dokaz povezanosti

Loris Cipot

Črno-beli so tudi z nekaj sreče, ampak zasluženo ugnali Radomljane.

Niso blesteli, toda nogometaši Mure so v dvoboju z Radomljami v Fazaneriji dosegli namen. Tudi z nekaj sreče, ampak zasluženo so osvojili ves izkupiček, črno-beli po četrti zmagi z zadovoljstvom pogledujejo na lestvico. "Težka tekma je bila, takšno smo pričakovali. Radomlje bi si po prikazanem v uvodnih petih krogih zaslužile več točk, tudi tokrat so se izkazali za zahtevnega tekmeca. Vročina je gotovo vplivala na potek dogodkov. Razumljivo je, da v takšnih razmerah ne moreš biti tako agresiven, kot v kakšnih drugih vremenskih pogojih. Nismo zadeli iz prve in druge priložnosti, tudi gostje so v uvodu enkrat zapretili. Morda se je nato v ekipo naselilo nekaj strahu, ampak imeli smo več obetavnih situacij in menim, da smo na koncu z nekaj sreče, ki jo vedno potrebuješ, zasluženo zmagali. Čestitam fantom. Vem, da ni bilo enostavno. Nekateri pričakujejo, da bo tekma rešena že v 15. minuti, je pa res, da bi potekala drugače, če bi zatresli mrežo že v prvi polovici prvega dela. Nismo bili učinkoviti, nakar je bilo vse težje, ampak igralci so garali, dali so vse od sebe. Tudi med tednom so dobro trenirali in to jih je nagradilo. Za pomembno zmago si zaslužijo pohvale, takšne so morda celo najslajše," je povedal Tonči Žlogar.

Podoba ekipe v nadaljevanju je bila boljša, kot v uvodnih 45 minutah. "V prvem delu smo bili predaleč od tekmecev. Pustili smo jim preveč prostora, da so lahko igrali, v tem so dobri. Nato smo to popravili in menim, da smo v pravem trenutku opravili tudi dobre menjave. Dvignile so ritem in agresivnost, kar smo potrebovali. Iz vsega tega se je pred gostujočimi vrati začelo nekaj dogajati. Res izrazitih priložnosti resda ni bilo, je pa bilo veliko podaj v kazenski prostor z obeh strani, na tak način je prišlo tudi do enajstmetrovke. Prav tako me veseli, da gostom nismo dovolili veliko," je pristavil primorski strokovnjak in pozval na objektivnost. "Kot ekipa smo videti dobro. Smo organizirani, bo pa za nas težka vsaka tekma. To so drugačne preizkušnje, kot so denimo s Celjem in Mariborom, ko se malce več braniš in prežiš na protinapade. Več je treba napadati, poleg tega ne smemo prezreti, da ekipo še vedno sestavljamo. Igralci, ki so opravili celoten cikel priprav, delujejo dobro. Ostali so resda vadili individualno, a se pozna, da jim manjkajo treningi z ekipo. Malce jih bo treba počakati, da pridejo v želeno formo, ampak pomembno je, da kljub temu zbiramo točke."

Mura je na šestih tekmah štirikrat zmagala, remija še nima. "Z izkupičkom sem zadovoljen. Pogled na število osvojenih točk je lep, prav tako kot na trenutno stanje na lestvici, toda prvenstvo je dolgo, osredotočeni moramo ostati le na vsako naslednjo tekmo. Če bi pred začetkom prvenstva kdo napovedal, da bomo po šestih krogih imeli štiri zmage, bi mu težko rekel da ali ne, ampak mislim, da je v redu. Fantje dobro trenirajo, vzdušje je na želeni ravni. Tudi tokrat smo bili ekipa. Veselje po golu, ko so tudi igralci, ki so bili na ogrevanju, stekli proti Vizingerju, je zame dokaz, da smo povezani. Pri tem moramo vztrajati in tako nadaljevati ob zavedanju, da bodo vzponi in padci," je še povedal Tonči Žlogar.

mura, radomlje
Mura : Radomlje
Loris Cipot