© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fm
fm
24.08.2024 08:54:42

Besede legende odmevajo: Igrati v Mariboru je za Ljubljančane nevarno, za Mariborčane v Ljubljani ni
Plus

Grega Wernig

Pred prvim večnim derbijem sezone smo zavrteli tudi številko legendarnega Brankota Oblaka, ki je bil v več obdobjih nogometaš in trener Olimpije. Njegove besede o dvoboju med Mariborom in Olimpije pa presenetijo. Komu daje prednost? Zakaj pravi, da je nevarno igrati v Mariboru?

"Bistvo derbija je, da je veliko gledalcev in da se igra dober nogomet. Vse ostalo je drugotnega pomena," je uvodoma redkobesedno o prihajajočem derbiju spregovoril legendarni Brane Oblak, a izrazil tisto, kar si misli večina nogometne javnosti. Sploh tiste kateri srce ne bije premočno za katero od udeleženih ekip in si le želi uživati v nogometnem prazniku.

Zdaj že sedeminsedemdesetletni nekdanji nogometaš in trener je sicer priznal, da slovenskega nogometa ne spremlja več tako podrobno kot nekoč, a se je vseeno strinjal, da na kratko spregovori o prihajajočem večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo, ki bo na sporedu jutri ob 17.30. In komu v tem obračunu dolgoletni član ljubljanske zasedbe, ki je kasneje zaigral tudi za münchenski Bayern daje prednost? "Favorit je zame Olimpija. Zadnje tekme so mi dale občutek, da bodo lažje prišli do zmage v Mariboru, kot če bi bila tekma v Ljubljani."