© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
23.08.2024 12:52:11

Nepričakovan preobrat v dvoboju Rijeke in Olimpije: V zapisniku prišlo do napake, odlične novice za Hrvate

Profimedia

Trenerju Rijeke je odleglo; na povratnem srečanju z Olimpijo bo lahko računal tako na Galešića kot Pašalića.

Čeprav smo v današnjem dopoldnevu poročali, da bo Rijeka v Ljubljano prihodnji teden prispela oslabljena, in so enako pred tem ugotavljali tud na Hrvaškem, je zdaj prišlo do preobrata.

Povratno tekmo v Stožicah naj bi zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov izpustila tako kapetan Niko Galešić kot eden najnevarnejših posameznikov v reškem napadu, hrvaški reprezentant Marco Pašalić. Po novih informacijah bo lahko črnogorski strateg Radomir Đalović računal na oba.

Čeprav je bil sprva v zapisniku med prejemniki rumenih kartonov zapisan tudi Galešić, je prišlo do napake. V gneči ob ugovarjanju zaradi dosojene enajstmetrovke je španski sodnik Cesar Soto Grado karton pokazal vratarju Martinu Zlomisliću. Galešić je torej ostal pri dveh rumenih kartonih in bo lahko igral tudi na povratni tekmi v Stožicah.

Nekoliko bolj zapleten je primer Pašalića. Ta je sicer prejel svoj tretji rumeni karton na letošnji evropski poti Rijeke, a mu ob prenovljenih pravilih Uefe to ne bo preprečilo nastopa na najpomembnejši tekmi sezone.

Pravilnik (člen 63.02) namreč veleva, da se v vsakem drugem kvalifikacijskem krogu eden od kartonov briše. V kolikor je bil nogometaš v kadru za vmesne tekme, jasno. Pašalić je prvega prejel na drugi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo Europa, ravno ta pa se mu v play-offu kvalifikacij za konferenčno ligo izbrisal iz statistike.