© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.08.2024 19:27:41

Šiškarji kaznovali v prvem polčasu obupne muraše

alesfevzer.com

Nogometaši Brava so v Murski Soboti ob izidu 2:3 zasluženo prišli do vsega izkupička, črno-beli po treh uvodnih zmagah izgubili drugič zapored.

Po treh zmagah v prvih treh krogih so Sobočani doživeli še drugi zaporedni poraz. Po gostovanju v Ljudskem vrtu so praznih rok ostali tudi v domačem dvoboju z Bravom, ki je nadaljeval uspešen niz.

Čeprav so Šiškarji v odprtju dvoboja kazali več napadalnih ambicij, so se Prekmurci že v 12. minuti razveselili vodstva. Zasluge pripadajo tudi vratarju gostov, ki si je po dolgi podaji Daria Vizingerja v kazenski prostor. Slabo je ocenil let žoge in prišla je do Almina Kurtovića, ki ga je Matija Orbanić nepravilno zaustavil. Alen Bubek je pokazal na belo točko, zanesljiv je bil Amadej Maroša.

Muraši so dobili, kar so si želeli, toda namesto, da bi z zgodnjim vodstvom dobili dodatno energijo, so razpadli. Bili so anemični, uspešnost v dvobojih je bila nična, napake so se vrstile druga za drugo, Res neverjetno, koliko so si jih privoščili varovanci Tončija Žlogarja. Začetek konca Sobočanov je bilo takojšnjo izenačenje. Po podaji Gašperja Jovana z leve strani so domači branilci v kazenskem prostoru zgolj opazovali Jakoslava Stankovića. Dovolili so mu sprejem in dovolj časa, da se je pripravil za strel, kar je kakopak unovčil.

2mura bravo af
alesfevzer.com

Že sredi prvega dela je Ljubljančanom uspel popoln preobrat. Matic Ivanšek je zgolj ob pogledih tekmecev z desne strani prodrl v kazenski prostor in s strelom ob bližnji vratnici ugnal Florijana Raduho, ki bi moral bolje posredovati. Ampak to še ni bilo vse, nočne more črno-belih v poznem vročem popoldnevu so se nadaljevale. Že v 26. minuti se je Jakoslav Stanković še drugič vpisal med strelce po sodelovanju z Milanom Tučićem, domača obramba si je znova omislila le vlogo opazovalca.

Prekmurci so bili na tleh in se niso pobrali vse do odhoda na odmor. Človek je dobil občutek, kot da je za domače igralce kazen, da morajo biti na igrišču, Šiškarji so se v posameznih trenutkih poigravali z njimi in so bili prav gotovo veliko bližje četrtemu golu, kot domača zasedba drugemu; po enajstmetrovki prave nevarnosti za Mitjo Orbanića ni bilo …

Slabše bržčas ne more biti, so se pred nadaljevanjem tolažili domači navijači, Tonči Žlogar se je odzval s tremi menjavami. In drugi del je Mura začela odločneje ter hitro imela tri obetavne situacije. Takšnemu 'podvigu' v uvodnih 45 minutah ni bila niti blizu, nato jih je bilo še nekaj, a hkrati so ostale tudi razpoke v obrambi in po uri igre je Florijan Raduha s sijajno obrambo Milanu Tučiću preprečil, da bi 'končal' tekmo.

Ker je ni, so gostitelji ohranjali nekaj upanja, ampak zagon, ki so ga kazali po vrnitvi iz slačilnice, je počasi popuščal. Domači vratar se je izkazal tudi po poskusu Matica Ivanška z glavo, rumena zasedba je vnovič prevzela nadzor nad dogajanjem. Prekmurcem je zmanjkalo 'dinamita', da bi se vrnili v tekmo. Globoko v sodniškem dodatku so sicer zadeli še drugič, po podaji Amadeja Maroše je bil za prvenec uspešen Srđan Spiridonović, toda prepozno ...

Mura – Bravo 2:3 (1:3)

Murska Sobota – Mestni stadion v Fazaneriji. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica).

Strelci: 1:0 Maroša (12, enajstmetrovka), 1:1 Stanković (13), 1:2 Ivanšek (21), 1:3 Stanković (26), 2:3 Spiridonović (94).

MURA: Raduha, Proleta (od 77. Ščernjavič), Cipot, Sadriu, Pucko, Maruško, Nuhanović (od 46. Turudija), Kurtović (od 46. Tripi), Strajnar (od 46. Kurež), Vizinger (od 77. Spiridonović), Maroša. Trener: Tonči Žlogar.

BRAVO: Orbanić, Španring, Jakšić, Rodrigues, Jovan, Štravs (od 84. Selan), Trdin, Ivanšek (od 83. Hribar), Pečar (od 70. Poplatnik), Stanković (od 63. Gidado), Tučić. Trener: Aleš Arnol.

Rumeni kartoni: Turudija (71), Spiridonović (78); Rodrigues (39), Gidado (78), Jakšić (88).

Rdeči kartoni: -