© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.08.2024 06:57:30

Tako je na štajersko-prekmurskem derbiju dvakrat udaril vroči Jakupović, pri drugem golu je imel tudi veliko sreče (video)

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so na vedno zanimivem štajersko-prekmurskem derbiju prišli do zmage z 2:1, Mura je doživela svoj prvi poraz v letošnji sezoni.

Vedno zanimivi štajersko-prekmurski derbi tudi tokrat ni razočaral. Prinesel je zelo hitro vodstvo gostov, ki so ga zamudili celo njihovi navijači, ki jih še ni bilo na tribunah, ter veliki preobrat domače ekipe v režiji Arnela Jakupovića. Zdaj je jasno, da po četrtem krogu Prve lige Telemach ni več stoodstotne ekipe, Olimpija je remizirala z Domžalami, Mura pa je izgubila v Ljudskem vrtu.

Črno beli so sicer zelo dobro začeli tekmo, saj je že v peti minuti tekme zadel Borna Proleta. Po tem ko je Sandi Nuhanović poslal predložek na drugo vratnico, se je tam kar naenkrat znašel desni bočni branilec Borna Proleta, ki je ob neodločnem Niku Grliću žogo z glavo poslal za hrbet nemočnega Ažbeta Juga. Dobrih petnajst minut kasneje pa je Maribor preko Arnela Jakupovića uspel izenačiti. Vijoličasti so v drugem polčasu prišli do popolnega preobrata, znova je udaril Jakupović. Roko na srce je imel v minuli sezoni drugi najboljši strelec slovenske prve lige pri svojem drugem golu obilico sreče, kajti ko je žogo dobil na desni strani, je poskusil s podajo najti Hilala Soudanija v kazenskem prostoru Prekmurcev. Alžirec v veliki gneči ni uspel priti do strela, a prav tako nihče od črno-belih branilcev ni uspel žoge izbiti. Okroglo usnje je tako odskakljalo v mrežo in Maribor je prišel do tako želene prednosti in končne zmage.