© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.08.2024 11:29:08

Celjani so poslali uradno ponudbo za Svita Sešlarja, Turki so jim odgovorili! Zakaj igralčev zastopnik Nenad Protega to prikriva?

Profimedia

Predstavniki slovenskih prvakov in Eyüpsporja so navezali stike.

Po vrnitvi Alberta Riere na stadion Z'dežele se bo v celjski zasedbi zgodilo kar nekaj sprememb, v soboto pa smo poročali, da bi bil lahko del prenovljenega igralskega mozaika tudi nihče drug kot Svit Sešlar. Kako odlično sta Majorčan in član Eyüpsporja sodelovala v zmajevem gnezdu, ni treba posebej razpredati in ker status mladega slovenskega reprezentanta v novem turškem prvoligašu v pretekli sezoni ni bil navdušujoč, so Valter Kolotilo in sodelavci v tem prepoznali priložnost, da bi izgubljenega sina morda lahko vrnili domov. In krenili v akcijo, v ofenzivo … Omenili smo, da ta poteka obetavno in da scenarij, da bi 22-letni napadalno usmerjeni vezist znova zaigral v svojem mestu, nikakor ni izključen. Iz dobro obveščenih virov smo dobili namig, da glavni igralec zgodbe pušča odprta vrata za takšno možnost in da sta kluba navezala stike ter da pogovori potekajo v pozitivni smeri, a da naj bi bil kamen spotike igralčev zastopnik Nenad Protega, ki je nato v pogovoru za Sportklub poskušal zanikati naše poročanje.

"Svit je opravil odlične priprave, tudi zadel na uvodni tekmi in je v tem trenutku popolnoma osredotočen na največji izziv dosedanje nogometne poti. Izziv, ki se imenuje igranje v turški Superligi. Izjemno težki ligi, kjer ne igra preveč mladih igralcev, sploh pa ne mladih tujcev. Ampak je že navajen do vsakega cilja priti po težki poti in tudi ta ni nič drugačna. Tako kot v življenju, tudi v nogometu, nikoli ne veš, kaj prinaša prihodnost, ampak njegov fokus je v tem trenutku samo en," je povedal nekdanji športni direktor Domžal in Olimpije. "Kar se Celja tiče, se zahvaljujemo Albertu za iskren in resen interes. Vendarle sta eden drugega zelo zadolžila, ko sta pripeljala Olimpijo na vrh in je njun odnos res odličen. Vseeno je bil Svitov odgovor jasen in iskren, vse ostalo, kar je bilo zapisano v nekem mediju, pa je žal folklora. O morebitnem prestopu nisva govorila namreč z nikomer, niti z vodilnimi ljudmi Celja, še manj Eyupsporja," je še zatrdil Nenad Protega, ampak resnica je vendarle nekoliko drugačna.

Se res ni pogovarjal z nikomer? Morda ob 'tisočerih funkcijah', ki jih opravlja, (še?) ni utegnil. Ali pa je v 'morju obveznosti' preprosto pozabil, a vsekakor je dejstvo, da sta kluba navezala zelo konkretne stike in da se nekaj dogaja. Dobili smo namreč potrditev, da so Celjani na naslov Eyüpsporja poslali uradno ponudbo! To se je zgodilo 5. avgusta, le dva dni zatem so Turki na sončno strani Alp poslali odgovor s svojimi zahtevami, s svojimi pogoji za uresničitev prestopa. Celjani so jih sprejeli, pripravljeni so jih izpolniti, toda zdi se, da se je potem vse skupaj zaustavilo pri Nenadu Protegi.

Celjani bi v Svitu Sešlarju kakopak dobili ogromno okrepitev, sam bi se vrnil v želeni tekmovalni ritem, navsezadnje bi bila vrnitev vzhajajočega zvezdnika odlična reklama za celotno slovensko prvoligaško prizorišče. Ampak v tem prestopu se nekdo zaradi lastnih interesov očitno ne najde v tolikšni meri, kot si je zamislil. In da bi to poskušal prikriti, v nekem drugem mediju 'prodaja' svojo resnico. Ni prvič ...