© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.07.2024 14:08:12

Da slovenska liga ni dobra? V njej tudi dva od največjih talentov! Angleži so o članih Maribora in Domžal zapisali tole!

profimedia

Po oceni Guardiana sta v slovenski ligi dva od največjih šestdesetih nogometnih talentov rojenih leta 2006.

Seznam največjih talentov rojenih leta 2006, ki ga je objavil Guardian, ima na njem tudi dva nogometaša, ki sta zanimiva slovenski javnosti. Med 60 nogometaši, ki so ga objavili pri angleškem časopisu, je namreč tudi 18-letni član Domžal Luka Topalović, ki se je izkazal v pretekli sezoni slovenske lige, v kateri je igral pomembno vlogo v domžalsku zasedbi. Topalović je sicer tik pred prestopom k milanskem Interju, manjka le še uradna potrditev posla.

O obetavnem Korošcu so pri Guardianu zapisali: "Topalović je tehnično podkovan, zelo kreativen in inteligenten ustvarjalni vezist. Naraven talant, ki se udobno počuti z žogo v nogah in ima ubijalski strel."

Na seznamu, ki je bil sicer objavljen ob koncu lanskega leta, pa se je znašel še en nogometaš, ki ga bomo v prihodnji sezoni lahko spremljali v Sloveniji, in sicer 17-letni Poljak Karol Borys. Ta se je pred dnevi kot posojen nogometaš Westerloja preselil v Maribor, kjer imajo možnost mladinskega reprezentanta Poljske tudi obdržati. "V poljski ligi je debitiral kot 15-letnik in izstopa zaradi svojega pregleda igre, driblingov in sposobnosti, da prostor najde tako z kot brez žoge."

Celoten seznam si lahko pogledate na tej povezavi.