© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.07.2024 09:04:22

Zlatko Zahović razkril (portugalsko) skrivnost: Zaradi Jana Oblaka sem imel dnevne pritiske! Če ga bo kdaj mogoče zanimalo …

Grega Wernig

Najboljši strelec slovenske izbrane vrste ima na Portugalskem poseben status.

O tem, kakšen pečat je Zlatko Zahović pustil v Vitorii Guimaraes, Portu in Benfici ter kakšen je njegov status na Portugalskem, ni treba posebej razpredati, v državi drevišnjih tekmecev v osmini finala evropskega prvenstva, pa je temelje sijajne mednarodne kariere postavil tudi danes največji zvezdnik slovenskega nogometa. Jan Oblak je že kot zelo mlad Olimpijo zamenjal z Benfico. "Šel je po običajni poti. Moral je na posoje, ampak nad njim so bili vsi že zelo kmalu navdušeni. Zlasti v Rio Aveju je branil izvrstno, imel je vrhunsko sezono, napovedovali so mu veliko kariero. Tudi v Benfici je nato pustil kakovostno velik pečat, nakar se je, če se malce pošalim, na mojo žalost odločil za Atletico Madrid," je povedal nekoč najboljši strelec skupinskega dela lige prvakov in prvič razkril, da je bil zaradi škofjeloške hobotnice kar nekaj časa pod precejšnjim 'presingom'. "Hja, ta zgodba je zanimiva. Zaradi njega sem imel dnevne pritiske takratnega športnega direktorja Porta. A čeprav sem bil nehote na neki način vpleten, se nisem hotel vpletati, ker imam do obeh klubov neizmerno spoštovanje. Ne bi škodoval ne Benfici ne Portu. Iz vsega skupaj sem se izmikal, kolikor je bilo le mogoče, in na koncu se mi je naposled uspelo umakniti."

Seveda so nas zanimale podrobnosti ... "Ne, o njih ne bi razlagal. Če bodo mogoče kdaj zanimale Jana, se bova o tem pogovorila zasebno," se je nasmejal Zlatko Zahović.