© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.01.2024 08:59:12

Slovenski prvoligaš po okrepitev v Saint-Etienne, nova moč tudi iz Hajduka

Profimedia

Po imenovanju trenerja sestavljajo igralski mozaik.

Zimsko mrtvilo na Bonifiki je preteklost, Koprčani so začeli priprave na spomladanski del sezone, v kateri si bodo prizadevali cilje uresničevati pod vodstvom novega trenerja Aleksandra Radosavljevića. Za zdaj se ekipi ni pridružil Ramazan Orazov. V Slovenski Istri z njegovim učinkom niso zadovoljni in bolj ali manj je jasno, da je že odigral zadnjo tekmo v rumeno-modrem. "Dobil je podaljšan dopust," je o odsotnosti kazahstanskega reprezentanta povedal Ivica Guberac in potrdil, da potekajo pogovori o tem, da bi 25-letni vezist zamenjal klubske barve, nakar je prikimal, da je ena od možnosti odhod v Celje.

V zadnjem času se je precej govorilo, da sta pred izhodnimi vrati tudi Klemen Hvalič in Luka Kambič. "Hvalič za zdaj ostaja. Nismo našli primerne rešitve za njegovo nadaljnjo kariero, Kambič pa ima pogodbo le še do poletja in pogovarjamo se, da bi se razšli že zdaj," je pristavil športni direktor. Aleksandar Radosavljević nima na voljo Nikole Krajinovića, ki se bo po hudi poškodbi kolena predvidoma vrnil aprila, in mladega Reneja Hrvatina, ki okreva po zlomu noge.

Kot smo v preteklem obdobju napovedovali, bosta konkurenco zaostrila 21-letni vezist Fran Tomek in prav tako 21-letni levi krilni napadalec Petar Petriško. Obetavni hrvaški dvojec je prišel iz zagrebške Dubrave in je s Primorci že decembra opravil nekaj treningov, nov obraz pa je Tino Blaž Lauš. Gre za 22-letnega igralca zvezne vrste, ki bo imel status posojenega igralca Hajduka. Jeseni je v treh nastopih v dresu dalmatinskega ponosa na igrišču preživel 11 minut, v pretekli sezoni je bil posojen puljski Istri in mostarskemu Veležu.

Ampak s tem seznam okrepitev skoraj gotovo še ni zaključen. Mogoče bo nase opozoril kakšen igralec na preizkušnji, snovalec kadrovske politike na Bonifiki pa pripravlja tudi nekaj odmevnega. "Odhajam v Francijo. Trudimo se, da bi v svoje vrste pripeljali igralca Saint-Etienna in močno upam, da bomo pri tem uspešni," je razkril Ivica Guberac, vendar podrobnosti oziroma imena tarče z javnostjo še ni želel deliti. "To ne bi bilo korektno. Vse skupaj še ni tako daleč, da bi lahko govoril o tem. Kaj pa, če vse skupaj pade v vodo? Dokler ne bom imel papirja, da je vse urejeno, naj bo tako," se je odzval športni direktor, a pritrdil, da je želena okrepitev del prve ekipe. Saint-Etienne, barve katerega je nekoč zelo uspešno branil Robert Berić, trenutno sicer igra v drugem kakovostnem razredu tekmovanja, po 19 odigranih tekmah v ligue 2 je na lestvici na sedmem mestu.