© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / rb
Ekipa SN / rb
04.01.2024 17:29:41

Bodo Celjani pred spomladanskim delom sezone ostali brez enega od najbolj vročih nogometašev?!

Martin Metelko

Ko beseda steče o celjskem prvoligašu, so že nekaj časa v središču pozornosti zgolj in samo okrepitve. Na stadionu Z'dežele ne skrivajo, da želijo imeti spomladi še močnejšo zasedbo, kot so jo imeli v prvem delu sezone.

Sodeč po informacijah, ki prihajajo iz zanesljivih virov, so na dobri poti, da bodo uresničili namen. V končnici jeseni se je precej govorilo tudi o morebitnih odhodih. Ali bolj natančno, o donosnih prestopih, ki bi blagodejno vplivali na klubsko blagajno. Vsaj približali naj bi se Charlesu Ikwuemesiju, medtem so tovrstna namigovanja postala neprimerno redkejša.

Dokaj pogosto se je omenjal Nino Milić, prav tako ni skrivnost, da se je David Zec znašel pod drobnogledom številnih oglednikov evropskih klubov, toda najbolj vroč je vsekakor Mark Zabukovnik. Triindvajsetletni vezist lepo napreduje, odlično se razvija, kar še zdaleč ni ostalo neopaženo tudi izven slovenskih meja.

Zanimanje za njegove usluge je precejšnje. Na naslov kluba je menda že prispela tudi kakšna uradna ponudba, a ne dovolj visoka, da bi izpolnila celjska pričakovanja. Še nedavno jih ni bilo malo, ki so bili prepričani, da bo nekdanji član Radomelj znova združil moči z nekdanjim trenerjem. V svojem moštvu bi ga rad videl Albert Riera, ki naj bi ga zelo odkrito vabil v Bordeaux, toda glavni igralec zgodbe, ki ima pogodbo podpisano do 30. junija 2025, zimskemu odhodu bojda ni naklonjen. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da naj bi vodilnim možem kluba poslal jasno sporočilo: »S Celjem želim osvojiti naslov prvaka!«