© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
29.12.2023 10:44:25

Z mislimi na EP: Nepogrešljiv član slovenske reprezentance sprejel odločitev, do Nemčije za ...

Martin Metelko

Uradne potrditve še ni, ampak vse kaže, da bomo Žana Karničnika tudi v prihodnje spremljali na slovenskem prvoligaškem odru. In še naprej v dresu Celja! V knežjem mestu že dolgo ni bilo dvomov o tem, da želijo po poteku posoje izkoristiti odkupno klavzulo, ki so jo ob prihodu slovenskega reprezentanta sklenili z Ludogorcem. Po naših informacijah pa naj bi medtem tudi z glavnim igralcem zgodbe dosegli dogovor, da bo kariero nadaljeval na stadionu Z'dežele. Vsaj do prihajajočega evropskega prvenstva v Nemčiji, do katerega seveda želi biti v nenehnem tekmovalnem ritmu.

V Celju kljub prvemu mestu na lestvici in zajetni prednosti pred zasledovalci ne skrivajo, da želijo med ligaškim premorom poskrbeti, da bo imel trener Damir Krznar v nadaljevanju sezone na voljo še močnejšo zasedbo. Ena od prednostnih nalog Valerija Kolotila in sodelavcev je gotovo poskušati zadržati Žana Karničnika, ki je imel v preteklih 12 mesecih status posojenega igralca Ludogorca. Ali še bolj natančno, ima ga do 31. januarja 2024. In vse kaže, da so namen dosegli. Informacija sicer še nima uradnega pridiha, a iz zanesljivega vira smo dobili potrditev, da obstaja (zelo) velika verjetnost, da bo 29-letni desni bočni branilec, ki lahko z lahkoto »pokrije« tudi levo stran, kariero nadaljeval v knežjem mestu. Po teh navedbah so stvari že tako daleč, da bi se za uresničitev drugačnega scenarija moral zgoditi res velik zasuk. Za zdaj ga ni na vidiku …

Eno neprijetno izkušnjo že ima
O tem, kako pomemben člen ekipe je Žan Karničnik, ni treba posebej razpredati, in zato pri vodilnih možeh celjskega prvoligaša ni niti kančka dvoma o tem, da želijo izkoristiti odkupno klavzulo, za katero so se ob prihodu slovenskega reprezentanta dogovorili s serijskimi bolgarskimi prvaki. Ta znaša 300 tisoč evrov, omenjeni znesek je na stadionu Z'dežele »rezerviran« že dalj časa, toda obstaja še težji del naloge – v podpis pogodbe privoliti igralca. Ni skrivnost, da so pogovori v tej smeri stekli že pred časom in poročali smo že, da dobro napredujejo, toda čeprav je bil Korošec s ponujenim zadovoljen, si je po koncu prvega dela sezone vzel nekaj časa za temeljit razmislek.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!