© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
20.12.2023 08:28:34

Bodo Domžalčani za mladega bisera dobili še več kot za Šeška? Takšno odškodnino zahtevajo ...

Luka Vovk

Ena najbolj vročih tem v domačem klubskem žogobrcu je dogajanje okoli morebitnega prestopa Luke Topalovića.

Sedemnajstletni član Domžal je trenutno eden najbolj prepoznavnih izvoznih »artiklov« slovenskega nogometa, zanj se zanimajo številni klubi, nekateri pa so iz igre za njegov podpis izpadli, še preden so se vanjo sploh vključili, saj Domžalčani za svoj nogometni biser zahtevajo tri milijone evrov odškodnine. Če bi to dobili, bi presegli klubski rekord, saj je znesek celo višji od tistega, ki so ga pred štirimi leti in pol iztržili za Benjamina Šeška.

Domžalčani so po dokaj turbulentnem dogajanju v poletno-jesenskih mesecih tik pred zimskim premorom le ujeli tako želeno formo. V nizu so zmagali v štirih tekmah in veliko lažje zadihali. Res je, da so v zadnji preizkušnji z Muro izgubili, ampak so tudi tisto srečanje odigrali dobro. Jasno je, da noben poraz ni prijeten, ampak kljub temu je rumena družina lahko dokaj mirno odšla na počitnice. Če so igralci v tem času lahko malo odklopili nogometno dogajanje, pa ima toliko več dela uprava kluba. Ta si želi pred februarskim nadaljevanjem sezone postoriti določene stvari, povezane z igralskim kadrom. V Domžalah imajo glede tega kar prijetno delo, saj so odgovorni trenutno bolj kot ne osredotočeni na stvari, ki so povezane s prihodnostjo Luke Topalovića.

Sedemnajstletnik je z velikimi koraki zakorakal na domače prvoligaško prizorišče, s svojimi igrami je že dobil ogromno snubcev, zato ne bi bilo presenečenje, če je že odigral zadnjo tekmo v rumenem dresu. Po drugi strani ne bi bilo presenečenje niti to, da bi ostal, navsezadnje se tako njemu kot klubu nikamor ne mudi. Strani imata pogodbo podpisano do 31. marca 2026, kar vpletenim omogoča, da se lahko mirno in predvsem pametno odločijo o nadaljnji potezi. Informacije o dogajanju v zvezi z morebitnim prestopom Luke Topalovića smo poiskali pri športnem direktorju Domžal. »Res je, da se o njem zelo veliko govori, prav tako se zelo veliko dela na tem. Vseeno moram reči, da je še preuranjeno govoriti, kakšen bo izplen tega dogajanja,« je v uvodu povedal Matej Oražem.

CELOTEN POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKORJEM DOMŽAL SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI EKIPI SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI