© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.12.2023 07:33:10

Kakšna drama Jana Oblaka! Tri minute pred koncem je vodil s 3:1 nato pa ... šok! (video)

Profimedia

Nogometaši madridskega Atletica slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka so v tekmi 18. kroga španske lige igrali neodločeno 3:3 s Getafejem. Na ta način so po točkah ujeli Barcelono. Vodilni v ligi Girona, Real Madrid in po novem četrta Barcelona bodo tekme tega kroga igrali v sredo in četrtek.

Oblak - branil je celo tekmo - in soigralci so imeli priložnost, da bi z zmago skočili pred Barcelono z dvema točkama naskoka. Bili so blizu uspehu, a nazadnje so se z remijem le točkovno izenačili s Katalonci.

Delo je atletom sicer otežil Stefan Savić, ki je v 38. minuti dobil drugi rumeni karton. A kljub igralcu manj je Oblakova ekipa še pred polčasom povedla, v 44. minuti je zadel Antoine Griezmann.

A v 54. minuti je Oblak klonil. Slovenski vratar je žogo le odbil, spretno pa jo je z glavo v gol potisnil Borja Mayoral. Toda Alvaro Morata je v 63. znal odgovoriti z novim vodstvo za rdeče-bele, potem pa je sodnik po ogledu posnetka pokazal še na belo točko, s katere je vodstvo povišal Griezmann. V 87. je za napet zaključek z znižanjem na 2:3 poskrbel Oscar Rodriguez, ko se je po njegovem strelu žoga odbila in presenetila Oblaka.

Že globoko v dodatku pa je sodnik po ogledu posnetka zaradi igre z roko dosodil enajstmetrovko za Getafe, ki jo je Mayoral spremenil v izenačenje za končnih 3:3.

V prvi torkovi tekmi je Valencia v gosteh premagala Rayo Vallecano z 1:0, v obračunu z dna lestvice pa je Sevilla s 3:0 premagala Granado.

Barcelona bo v sredo gostila Almerio, medtem ko bo s 44 točkami presenetljivo vodilna ekipa la lige Girona v četrtek gostovala pri Betisu. V četrtek bo igral tudi Real, ki zaostaja dve točki, gostoval bo pri Alavesu.