© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.10.2023 09:55:39

Mura ima v svojih vrstah mladeniča, o katerem bomo gotovo še slišali, oglašajo se snubci ...

Prepričljivo na vrhu lestvice strelcev.

Čeprav Vladimir Vermezović in njegovi varovanci zaradi reprezentančnega premora ob koncu tedna niso imeli tekmovalnih obveznosti, so v Fazaneriji imeli kar nekaj razlogov za zadovoljstvo. Prestižne zmage v ligi EON NextGen so se namreč veselili črno-beli upi, ki so s kar 3:0 ugnali vrstnike Maribora in se vrnili pod vrh lestvice.

V Radencih sta v prvem polčasu mreži mirovali ob podjetnejši podobi fantov Matjaža Keka, v nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzel v tej sezoni izjemni Jaka Domjan, ki mu je uspel klasični hat-trick. 'Račun' je odprl v 53. minuti, nakar je sredi drugega dela po prekršku nad Timotejem Brkićem realiziral najstrožjo kazen, v končnici dvoboja pa je sijajno predstavo kronal še s tretjim golom za potrditev prekmurskega slavja. In za potrditev izjemnosti v dozdajšnjem delu sezone. Devetnajstletnik je zbral 11 nastopov in dosegel kar 12 golov, kar ga prepričljivo uvršča na vrh lestvice strelcev. Njegovi najbližji zasledovalci Marcos Tavares (Maribor), Elmir Avdić (Rudar), Mihajlo Pavlović (Tabor) in Maj Blažič (Gorica) so v polno merili osemkrat.
Bolj ali manj je torej jasno, da ima Mura v svojih vrstah dragulja, ki kakopak potrebuje še kar nekaj brušenja, glajenja in poliranja, da bo dobil končno podobo, vendar talent ni vprašljiv. Pohvali se lahko, da je v začetku septembra doživel ognjeni krst na prvoligaškem prizorišču, članske minute je dočakal tudi v 1. krogu Pokala Pivovarna Union. Logika pravi, da bi moralo biti v prihodnje priložnosti na najvišji ravni še več, vse več pa bo gotovo tudi snubcev, ki bodo želeli obetavnega mladeniča privabiti v svoje vrste. Vodilni možje Mure ne bodo imeli ravno lahke naloge, da bi ga zadržali v Fazaneriji, kjer je nekdanji up Drave in Aluminija ob prihodu podpisal triletno pogodbo. Potekla mu bo 30. junija 2024.

466-12-jaka domjan