© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.10.2023 07:17:40

Slovenski junak razkril: Nisem treniral prostih strelov, pred izvajanjem sva se z Benijem pogovarjala ...

Martin Metelko

Junak slovenske izbrane vrste ni skrival zadovoljstva po sijajnem zadetku v Belfastu.

Slovenija je uspešno opravila z zelo zahtevnim gostovanjem v Belfastu. Domačo Severno Irsko je premagala z 1:0, strelec edinega zadetka na tekmi pa je bil Adam Gnezda Čerin. Član Panathinaikosa je odlično izvedel prosti strel, s kirurško natančnostjo je premagal nasprotnega vratarja in Sloveniji zagotovil pomembne točke v boju za evropsko prvenstvo 2024. Slovenski junak je po tekmi stopil pred mikrofon in marsikoga tudi presenetil.

"Slovenija je prvič zmagala v Belfastu, kar veliko pove o tem, kako zahtevno je to gostovanje. Res smo zadovoljni s temi tremi točkami," je uvodoma dejal Gnezda Čerin in na vprašanje, ali se je takšne mojstrovine naučil ob spremljanju priljubljene serije o Davidu Beckhamu, odgovoril: "Ne, nisem še pogledal Beckhama, ga bom pa v prihodnosti. Iskreno povedano, v zadnjem času sploh nisem treniral prostih strelov, saj sem bil lažje poškodovan, kar se je vleklo že vse od klubskih priprav. Hvala bogu, to je zdaj za mano, to je bil eden prvih prostih strelov, ki sem ga izvajal sproščeno in brez bolečin. Pred tem je bila neprestano prisotna bolečina, zdaj je šla žoga takoj v gol. Da, danes sem pokazal, da lahko izvajam tudi proste strele."

Številni gledalci na stadionu in tudi prek malih zaslonov so lahko opazili daljši pogovor, ki je pred izvajanjem prostega strela potekal med Gnezdo Čerinom in Benjaminom Šeškom. Za kaj se je šlo? "To so te interne zamisli, o katerih se soigralci pogovarjamo na zelenici. Na koncu sva se z Benijem odločila, da jaz udarim v dolgi kot in še dobro, da sva se tako odločila," je pojasnil Gnezda Čerin.