© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
29.04.2023 08:37:38

Razkrivamo: Bo Albert Riera ostal v Ljubljani? Njegove besede bodo šokirale navijače Olimpije

Luka Vovk

Albert Riera pred srečanjem s Koprom spregovoril o svoji prihodnosti in žogico poslal na stran vodstva Olimpije.

Nogometaše Olimpije do konca prvenstva čakajo še štiri tekme, ki jih bodo odigrali v vlogi novih državnih prvakov. Na polovici tega kvarteta pa se bodo z Mariborom v Celju pomerili še za pokalno lovoriko. Podoba v drobovju stadiona Stožice včeraj ni spominjala na tiskovno konferenco ekipe, ki se bo že čez nekaj dni borila za dvojno krono in popolno nadvlado v slovenskem klubskem nogometu. Pred Albertom Riero je na predpraznični petek znova sedel en novinar – ob tem se zdi, da so vsi naslednji podobni nastopi Majorčana v zmajevem gnezdu pod velikim vprašajem. Riera se je razgovoril o svoji prihodnosti, o kateri očitno tudi sam ve manj, kot bi si želel.

Vprašanj o prihodnosti stratega z Balearov v zadnjih dneh ne manjka. Jasno je, da je bil 41-letni Majorčan glavni strateg uspehov, ki jih je v letošnji sezoni spisala – in jih potencialno še lahko spiše – zeleno-bela četa. Čeprav se je zdelo, da je slovenska nogometna javnost vključno z odločevalci v prestolnici sprejela ta konsenz, je realnost nekoliko drugačna. Če ne bi bila, bi imel Albert Riera na mizi ponudbo za podaljšanje sodelovanja s klubom iz Stožic. Vsaj prvo, če že ne druge ali tretje. Realnost je očitno precej drugačna.

»So pogovori napredovali, ste bližje temu, da bi tudi v prihodnji sezoni sedeli na klopi Olimpije?« se je glasilo naše vprašanje. Odgovor nas je – roko na srce – precej presenetil. »Lahko sem povsem iskren. Za podaljšanje pogodbe potrebuješ ponudbo. Jaz je na svoji mizi še nimam. Pokazal bi vam papir, če bi vam ga lahko, a ga ni. Načrt je bil takšen, da se bomo pogovorili. Večkrat je bilo govora o tem, a za zdaj do tega pogovora še ni prišlo. Ne vem, morda vodstvo ni zadovoljno z mojim delom in ni prepričano, ali me želi na klopi tudi v naslednji sezoni. Za zdaj lahko rečem le to, da še vedno čakam. Ob tem želim razjasniti, da je Olimpija moj klub in da v Sloveniji nikoli ne bom vodil nikogar drugega. To je največji klub v državi. Prav tako vam prisežem pri vseh, ki jih imam najraje na svetu, da se do tega trenutka nisem pogovarjal še z nobenim drugim klubom, ker čakam na ponudbo Olimpije. Iz spoštovanja do kluba, ki mi je ponudil prvo priložnost v moji trenerski karieri. To sem jim obljubil. Najprej bom prisluhnil njim. Toda do zdaj nisem slišal ničesar,« je čustveno razlagal nekdanji nogometaš Liverpoola in Manchester Cityja.

Kako dolgo je pripravljen čakati? »Čakam. Pogodba se mi bo iztekla s koncem maja in, kot rečeno, sem odločen, da najprej prisluhnem Olimpiji in vse je odvisno od njih. Seveda se lahko zgodi tudi to, da mi bodo rekli, da so se odločili drugače, da želijo spremembo, in tudi v tem primeru ne bom jezen ali razočaran. Toda morajo se odločiti in mi svojo odločitev povedati. Skoraj smo v maju in treba je razmišljati o prihodnosti te ekipe, o izzivih, ki se bližajo zelo hitro,« je zaključil Riera. Njegove besede se skladajo z našimi zadnjimi informacijami - vodilni možje v zmajevem gnezdu iščejo alternative.