© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2022 14:50:27

Nore številke! Je to glavni razlog, da Olimpija vodi na prvenstveni lestvici?!

Grega Wernig

Agustin Doffo kraljuje v statističnih kategorijah.

Olimpija na prvenstveni lestvici ohranja veliko prednost pred zasledovalci in odločno koraka proti naslovu državnih prvakov. Ljubljanski klub pestijo številne težave zaradi finančne nediscipline, a to (zaenkrat) ne vpliva na četo Alberta Riere, ki je po remiju v Novi Gorici znova nanizala tri zaporedne zmage.

Španski strateg v svoji ekipi redko izpostavlja posameznike, a je po zmagi nad Radomljani kljub temu spregovoril o nogometašu, ki se je zelo hitro 'udomačil' na slovenskih zelenicah. "Zmožen je vsega. Pomaga nam v obrambi in v napadu. Izboljšal je vse segmente v svoji igri. Je pravi timski igralec, ki naredi ekipo okoli sebe boljšo. Poleg tega, da je tehnično odlično podkovan, odlično igra tudi brez žoge. S svojim gibanjem na terenu in iskanjem prostora nam predstavlja dodatno vrednost," je za klubsko stran povedal španski strateg. Govoril je o Agustinu Doffu.


Argentinski vezist se je Olimpiji kot prost nogometaš pridružil v uvodu poletnega prestopnega roka in se hitro izkazal za veliko okrepitev. Postal je nepogrešljiv člen ljubljanske vezne linije, v vodilni ekipi slovenskega prvenstva pa je bil skozi zadnje mesece najbrž celo najkonstantnejši posameznik, ki je tudi navijače prepričal tako s kvaliteto kot z nepopustljivo borbenostjo.

Doffo na igrišču opravi tudi veliko 'umazanega dela', ki pogosto ostane spregledano, statistika pa razkriva, za kako zelo dominantnega vezista v resnici gre. OptaŽabar je zbral številke v petih pomembnih kategorijah, Doffo pa je najučinkovitejši nogometaš slovenskega prvenstva v kar štirih; dobljeni dvoboji, dobljeni dvoboji v obrambi, uspešno pridobljene žoge na nasprotnikovi polovici in uspešno odvzete žoge. Hkrati je vezist Olimpije drugi v ligi po številu podaj.

Argentinca pogodba z Olimpijo veže do poletja 2024.