© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2022 11:26:00

Šok za Barcelono: Neumnost Lewandowskega bi lahko drago stala Katalonce, grozi mu več tekem neigranja!

Profimedia

Robert Lewandowski bi lahko izpustil več tekem.

Barcelona je s torkovo zmago na gostovanju pri Osasuni potrdila vodilni položaj na lestvici španske nogometne lige. Kljub izključitvi Roberta Lewandowskega je zmagala z 2:1, vsaj začasno pa ima pet točk prednosti pred večnim tekmecem, madridskim Realom, ki bo v četrtek doma gostil Cadiz.

Lewandowski je po grobem prekršku nad Garcio prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasen odhod v slačilnico. Posledično bo izpustil eno tekmo, in sicer domačo z Espanyolom, enemu najpomembnejših členov zasedbe Xavija pa grozita še dodatni dve tekmi neigranja.

Razlog za to je poteza, ki si jo je privoščil med odhodom v slačilnico, namenjena pa je bila glavnemu sodniku. Vodstvo lige ima glede tega jasna pravila, če bodo spoznali, da jih je kršil, pa ga v najslabšem primeru čakajo tri tekme neigranja. To pomeni, da v letošnjem letu za Barcelono ne bo več igral, poleg domače z Espanyolom bi se morali soigralci brez njegove pomoči znajti še na zelo pomembni tekmi proti Atleticu Jana Oblaka v gosteh in proti Betisu sredi januarja.