© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.11.2022 10:36:22

Šok za favorite svetovnega prvenstva! Tik pred začetkom odpadel eden največjih zvezdnikov?!

Profimedia

V Katarju ga skoraj zagotovo ne bomo videli.

Seznam osmoljencev, ki bodo zaradi poškodb primorani izpustiti največji nogometni turnir na svetu, je vse daljši. Na njem se je znašel tudi brazilski zvezdnik Philippe Coutinho, na katerega bi reprezentanca, ki na stavnicah velja celo za prvega favorita svetovnega prvenstva v Katarju, zagotovo računala.

Tridesetletni vezist je izpustil nedeljsko zmago Aston Ville; njegovi soigralci so Manchester United odpravili z rezultatom 3:1, kmalu zatem pa je postalo jasno, da je Brazilec staknil poškodbo, zaradi katere skoraj zagotovo ne bo potoval v Katar. Unai Emery je potrdil, da gre za poškodbo stegenske mišice, Coutinho bo tako izpustil četrtkovo gostovanje na Old Traffordu, ko se bo Aston Villa v pokalu še enkrat pomerila z rdečimi vragi, prav tako pa ne bo na voljo za zadnji krog angleškega prvenstva pred reprezentančnim premorom.

Coutinha sicer že nekaj časa ni med glavnimi nosilci brazilske izbrane vrste, a je zaigral na zadnjih štirih kvalifikacijskih tekmah za mundial in se na njih podpisal pod dva zadetka. Njegove izkušnje bo brazilski selektor Tite vsekakor pogrešal.