© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.11.2022 16:30:19

"Si to res ti, Sadio Mane?" Brutalni komentarji udrihajo po 'umetniku', ki je iznakazil Senegalca (foto)

Profimedia

Sadio Mane velja za najboljšega afriškega nogometaša.

Jasno je, da član Bayerna v domačem Senegalu uživa ikonični status. Ni si ga zaslužil le zaradi izjemnih predstav (v minulih letih v dresu Liverpoola, danes v dresu bavarskega velikana, vmes pa tudi z igrami za reprezentanco, aktualno afriško prvakinjo), ampak tudi zaradi humanitarnih potez. Mane v je za svoje ljudi v domovini zgradil šolo, bolnišnico, pošto, bencinski servis, ob tem revnim ljudem iz svojega Bambalija, ki velja za izredno revno pokrajino, mesečno pošilja po 70 evrov. Tam po njegovi zaslugi vsak otrok prejema brezplačna oblačila.

"Zakaj bi imel 10 ferrarijev, 20 diamantnih ur, dve letali? Kaj bi te stvari dobrega naredile meni in vsemu svetu? Rajši sem zgradil šolo, stadion, za otroke kupujem oblačila, čevlje, hrano ... itd. Rad dajem ljudem nekaj malega, kar življenje daje meni," je pred časom razlagal 30-letni napadalec.

Ni presenečenje, da so mu v domovini naredili kip. Želeli so se mu zahvaliti za vse, kar počne. Nič neobičajnega, vendarle ni boljšega ambasadorja za Senegal. Ampak, umetnik, ki se je lotil te naloge, je pogrnil na celi črti. Kip namreč niti malo ne spominja na Maneja. Lahko si mislite, kakšni komentarji so se pojavili, čim je fotografija kipa zaokrožila po svetovnem spletu.

"Si to res ti, Sadio Mane?"