© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2022 11:43:24

Ostaja ali odhaja?! Pri Muri trepetali za enega najbolj vročih igralcev 1. SNL, zdaj je odgovor jasen!

alesfevzer.com

Negotovosti v Fazaneriji je konec.

To je bila ljubezen na prvi pogled. Ko se je Mirlind Daku na začetku drugega dela prejšnje sezone pridružil zasedbi Damirja Čontale, je nemudoma osvojil srca navijačev. S pristopom in kakovostjo. Takoj se je zgodil 'klik', a posoja je trajala do poletja, ko se je spet pridružil začetku priprav Osijeka. Toda v Fazaneriji so si nadvse prizadevali, da bi ga zadržali v svojih vrstah, da bi ga vrnili v Prekmurje. In nazadnje so dosegli svoj namen.

Vsi, ki so tako ali drugače povezani s črno-belimi, zadovoljstva seveda niso skrivali in kosovski napadalec je tudi na začetku prvenstva razkril, da je eden od najpomembnejših členov ekipe. Trenutno je s štirimi goli drugi najboljši strelec lige za Andrejem Kotnikom, toda vmes je vseskozi obstajala možnost, da bi lahko že pred koncem septembra spet zapustil Mursko Soboto. A zdaj je negotovosti konec!

Za kaj gre? Ob njegovem drugem prihodu je namreč športni direktor in trener hrvaškega prvoligaša Nenad Bjelica vztrajal pri varovalki, da ima Osijek do 26. avgusta možnost, da ga pokliče nazaj, če se bo za to izkazala potreba, oziroma ga v primeru ugodne ponudbe proda. Mura bi si ga gotovo rada 'prisvojila', vendar si tako visoke odškodnine, kot jo zahtevajo Slavonci, niti po naključju ne more privoščiti, saj imajo v mislih sedemmestni znesek. Toda zdaj so muraši vendarle lahko mirni.

Kot smo že omenili, je negotovosti glede nadaljnje usode Mirlinda Dakuja nepreklicno konec. Rok, do katerega bi Osiječani lahko posegli vmes, je v petek potekel in v popoldanskih urah je tudi Nenad Bjelica sporočil v Fazanerijo, da status 24-letnega napadalca iz Gnjilan ostaja nespremenjen. Še naprej torej ostaja močno orožje Mure. Naslednjič že na nedeljski prekmursko-štajerski klasiki ...