© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.05.2022 09:23:26

Kakšna bo usoda Mudrinskega? Ali se obeta preobrat? Maribor bi lahko ostal brez napadalca ...

alesfevzer.com

Veliko veselje ob šestnajstem naslovu slovenskega državnega prvaka pri mariborskih navijačih počasi že zamenjuje živčnost. Resda so novopečeni prvaki trenutno na zasluženem dopustu, toda nova sezona bo hitro tu. In pristaši vijoličastih z nestrpnostjo čakajo na poteze športnega direktorja Marka Šulerja.

In medtem ko njegovi nogometaši počivajo, polnijo baterije po zelo dolgi, naporni in na koncu uspešni sezoni, se snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo trudi sestaviti čim boljšo ekipo v lovu na evropsko jesen. Kot je pred dnevi v pogovoru za Ekipo SN poudaril Marko Šuler, si želi čim prej sestaviti kader, s katerim bo Maribor naskakoval vsaj skupinski del konferenčne lige. V dobršni meri je ekipa sicer sestavljena, športni direktor vijoličastih je pred dnevi podaljšal pogodbe tudi z Aleksom Pihlerjem in Rokom Kronavetrom, toda nekatera vprašanja še vedno ostajajo odprta. Predvsem tista glede trojice nogometašev, ki je bila v pravkar končani sezoni v Maribor posojena. Govorimo seveda o Marku Alvirju, Đorđu Ivanoviću in predvsem Ognjenu Mudrinskem, ki je pri šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakih pustil najboljši vtis ter sezono končal kot najboljši strelec in najboljši igralec lige.

"Mislim, da je on tisti, ki najbolje ve, kako stvari stojijo. Zdi se mi, da smo s ponudbo zanj morda šli celo malce prek naših trenutnih okvirjev. S tem sem mu pokazal, česa je Maribor trenutno sposoben, kaj smo sposobni plačati. Zdaj pa je odvisno od njega. Ali želi ostati v ekipi, ki si ga dejansko želi, ki ga potrebuje, ali želi kaj drugega. Ima podporo kluba, soigralcev, navijačev, vseh. Seveda pa s ponudbami iz tujine Maribor ne more tekmovati. Ponavljam, odločitev je popolnoma na njem. Mi smo želeli morebiten dogovor premakniti na konec sezone, da se na zadnjih tekmah res osredotoči zgolj na zadnje tekme. Zdaj se bodo začeli pogovori. Ne samo z Ognjenom, temveč tudi z Alvirjem in Ivanovićem. Želimo si, da vsi trije ostanejo del kluba, toda v veliki meri se bodo odločili sami," nam je v intervjuju razkril Šuler.

In pristavil: "Najbolj realen je poleg Mudrinskega Ivanović, z Alvirjem je stvar malenkost težja. Seveda je vse odvisno od tega, kaj želijo fantje narediti s pogodbami v svojih klubih. Jasno je, da so vezani na druge klube. Odkupna klavzula, ki je pri Alvirju v pogodbi, je malenkost težje izvedljiva. Vsaj za Maribor. Vendar če bo Marko želel ostati, je tudi pri njem vse mogoče. Bomo videli, kaj bodo prinesli naslednji dnevi, kakšne so želje igralcev, kako bodo rešili svoje statuse v klubih, katerih člani so. Dejstvo je, da je moja želja, da bi bilo teh posoj v prihodnosti čim manj oziroma minimalno."

Poljske težave z realizacijo

Najboljši strelec vijoličastih o svoji prihodnosti ni želel preveč razpravljati. "Vesel sem, ker navijači želijo, da ostanem. To pomeni, da sem opravil dobro delo tako za klub kot zase. Med sezono sem bil osredotočen nase, na svoje igre. Imam ljudi, ki skrbijo za to, kje bom nadaljeval kariero. V prvi vrsti imam še vedno veljavno pogodbo z Jagiellonio, ki me s tem klubom veže še za leto dni. Kaj se bo zgodilo, ne vem. Usedli se bomo in se pogovorili. Imamo čas, da ugotovimo, kaj bo najbolje za vse," nam je takoj po koncu tekme na Fazaneriji zaupal srbski napadalec. In dodal: "Zdaj grem za deset dni na počitnice. Ugasnil bom telefon, ne želim dobiti niti enega sporočila. Ker tole v zadnjem času je bilo res noro. Seveda ne morem reči, da mi ne prija vse to zanimanje drugih klubov. A ponavljam: obstajajo ljudje, ki so odgovorni za mojo kariero, jaz pa sem osredotočen le na igrišče. Najprej se želim dobro spočiti, potem pa bom videl, kaj si o vsem skupaj mislijo na Poljskem. Z njimi imam pogodbo. Bomo videli, vse je še odprto."

Poročali smo že, da med ponudbo Maribora in pričakovanji Mudrinskega zeva zares velika luknja, pravi prepad. Zdaj pa so se na Poljskem pojavili še zapisi, ki bi robustnega napadalca lahko še malce bolj oddaljili od Ljudskega vrta. Čeprav po naših informacijah 30-letnik na noben način ne namerava ostati v Jagiellonii, ima seveda s tem poljskim klubom sklenjeno veljavno pogodbo, kar pomeni, da so Poljaki tisti, ki odločajo o njegovi nadaljnji karieri. Mudrinskemu, ki ima že tako pri klubu, ki domuje v desetem največjem poljskem mestu Bialystoku, sklenjeno zelo donosno pogodbo – neuradno naj bi šlo za 20 tisočakov na mesec –, naj bi se plača za zadnjo sezono celo še zvišala. Do nedavnega so se pojavljali namigi, da naj bi si pri Jagiellonii želeli s Srbom pogodbo čim prej prekiniti, toda v poljskih medijih so se zdaj pojavili zapisi, da naj bi morda prišlo celo do preobrata. Jagiellonia je namreč prejšnjo sezono končala na zelo skromnem 12. mestu na prvenstveni lestvici, velikanske težave pa je imela v konici napada, saj je na 34 tekmah zabila zgolj 39 golov (prejela jih je 50, strelsko najuspešnejši klub, prvak Lech je denimo dosegel kar 67 golov).

Mnogi so prepričani, da imajo rdeče-rumeni za naslednjo sezono že rešitev, ki bi odpravila neučinkovitost. Rešitev v obliki Ognjena Mudrinskega. Toda kot so zapisali poljski mediji, bosta morala najprej Jagiellonia in Mudrinski zakopati bojno sekiro. Nobena skrivnost namreč ni, da odnosi med obema akterjema niso najboljši. A na Poljskem dodajajo, da bi bilo zaradi Mudrinskega vredno zakopati bojno sekiro … Tudi če do tega ne bi prišlo, pa delnice Maribora v primeru srbskega napadalca ne bodo kaj prida vrednejše. Pojavljajo se namreč govorice, da naj bi imel gologlavi nogometaš na svoji mizi že tudi nekaj zares izjemno donosnih ponudb, vendar o tem kdaj drugič …