© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.05.2022 09:17:34

Prestopna bomba: Izjemni napadalec zapušča Koper, njegov novi klub je presenečenje!

alesfevzer.com

Odlična sezona Kopra je v nogometno orbito izstrelila številna imena kanarčkov, ki so postali tržno zelo zanimivi. V zadnjih mesecih se je največ govorilo o morebitnem prestopu Kaheema Parrisa, za katerega naj bi se zanimala tako Crvena zvezda kot Dinamo, sramežljivo se je z odhodom povezovalo tudi Luko Vešnerja Tičića pa Žana Žužka, toda prvi, ki bo odšel, je robustni gambijski napadalec Lamin Colley.

Kar nekaj nogometašev je v koprskem dresu v tej sezoni zablestelo v polnem sijaju, predvsem tisti, ki so igrali v konici napada. V prvem delu sezone je nase najbolj opozoril Maks Barišić, ki je bil v tem obdobju celo prvi strelec slovenske lige, odlično pomoč je imel v Kaheemu Parrisu. Zelo solidno sta igrala tudi Bede Osuji in Lamin Colley, pri čemer je pri zadnjem malce šepala realizacija, saj je zgrešil nekaj zares izjemnih priložnosti. V drugem delu sezone so breme doseganja zadetkov prevzeli Parris, Osuji in Colley, kajti Barišić si je že na začetku pomladi huje poškodoval koleno. Predvsem v zadnjih krogih, ko je odlični Jamajčan zelo padel v formi in ko je ugasnil tudi Nigerijec, je Koper na svojih plečih najbolj držal Gambijec Colley, ki je bil iz tekme v tekmo vse boljši in boljši. Sicer je pri robustnem napadalcu še vedno šepala realizacija, toda Colley je bil za kanarčke veliko več kot zgolj nogometaš, zadolžen za doseganje golov. Na njem je namreč slonel koprski napad, Colley je bil tisti, ki se je s svojo surovo močjo odlično ravsal z nasprotnikovimi branilci, zadržal ogromno žog in bil ključna figura pri ustvarjanju napadalnih akcij. Ob tem je dosegel tudi nekaj ključnih golov, tako da ne čudi, da so se številni skavti, ki so si v zadnjih mesecih ogledali koprske tekme, zaljubili vanj. Tudi legendarni dinamovec Marijan Vlak, ki si je pobliže ogledoval Kaheema Parrisa, je po naših informacijah na koncu bolj močno obkrožil ime – Lamin Colley.

Jasno je bilo, da 28-letni napadalec Primorcev zaradi povečanega zanimanja klubov iz tujine svoje kariere najverjetneje v naslednji sezoni ne bo nadaljeval v slovenski Istri. In res. Kot so nam prišepnili dobro obveščeni viri, je bilo v zadnjih dneh za Colleyja ogromno zanimanja iz tujine, bitko zanj pa naj bi dobil madžarski prvoligaš Puskas Akademia, ki je zadnjo sezono končal na visokem tretjem mestu prvenstvene lestvice in bo v naslednji sezoni tako nastopal v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Klub, ki nosi ime po zagotovo najbolj slavnem madžarskem nogometašu vseh časov, naj bi bil za Gambijca pripravljen plačati zelo zajetno odškodnino, ki naj bi po nekaterih informacijah znašala okrog 600 tisočakov, prav tako pa so Madžari pripravljeni koprskemu napadalcu ponuditi izjemno visoko plačo, ki naj bi znašala kar desetkratnik tega, kar je Colley zaslužil pri aktualnih slovenskih državnih podprvakih. Odmeven prestop naj bi bil tik pred uresničitvijo, Lamin Colley pa bi lahko tako že v naslednjih dneh postal nekdanji nogometaš Kopra in novi nogometaš Puskas Akademie.