© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2022 08:27:06

Ufff, kakšna napoved iz OLIMPIJE! Spremembe so se zgodile, največje šele sledijo ...

Jurij Kodrun

Športni direktor Olimpije Mladen Rudonja je zadovoljen z zadnjim prestopnim rokom.

Mladen Rudonja v pogovoru za spletno stran Olimpije ni skrival zadovoljstva nad razpletom zadnjega prestopnega roka. Olimpija je bila na nogometni tržnici zelo dejavna, odšlo in prišlo je kar nekaj nogometašev, nove okrepitve pa bodo zaostrile konkurenco znotraj ekipe.

"Kar zadeva zimski prestopni rok, je bilo dogajanje res pestro. Kar nekaj nogometašev je odšlo, veliko jih je tudi prišlo; več kot bi jih, če bilo stanje v ekipi drugačno. Naš glavni cilj je bil povečati konkurenco znotraj ekipe. Želeli smo ustvariti zdravo konkurenco, le tako lahko posamezniki napredujejo. Če se moraš na vsakem treningu krčevito boriti za mesto v udarni enajsterici, te to na dolgi rok zagotovo naredi boljšega. Samo zdrava konkurenca lahko pripelje do uspeha in boljših rezultatov," je uvodoma povedal Mladen Rudonja in nadaljeval: "V zimskem prestopnem roku smo konkurenco povečali do te mere, da imamo zdaj na večini igralnih položajev vsaj dva enakovredna posameznika. To je bil naš glavni cilj, saj te – kot sem že poudaril – le dovolj velika konkurenca znotraj ekipe lahko naredi boljšega."

A cilji za prihodnost so jasni, v Ljubljani si ne želijo biti odvisni od nakupov, precej pozornosti bodo namenili mladinskemu pogonu. Spremembe so se že zgodile, a to je bil šele začetek. "V mladinskem pogonu so se že zgodile določene spremembe, največje pa bodo sledile poleti. Naša osnovna vizija mladinskega pogona je, da mora klub, kot je Olimpija, predvsem razvijati kvalitetne nogometaše. V prihodnje bo naš poudarek predvsem na razvoju nogometašev. Seveda si želimo biti uspešni tudi v rezultatskem smislu, od Olimpije se to vedno pričakuje, toda ne za vsako ceno. Najpomembneje je, da do petnajstega, šestnajstega leta starosti nogometaše v tehničnem smislu razvijemo v odlične posameznike, da bodo potem lahko funkcionirali tudi v članskem nogometu. Toda kot sem že poudaril, za delovanje mladinskega pogona bo ključno poletje, v katerem bo vse skupaj zaživelo normalno oziroma v skladu z našimi željami, pričakovanji in cilji," je še dodal športni direktor Olimpije.