© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.02.2022 09:10:48

Milijonska okrepitev kluba iz BUNDESLIGE v slovenski ligi!!! Premagal raka, zdaj bo nosil dres ...

Profimedia

Iz Celja sporočajo, da so se pred nadaljevanje sezone okrepili z nekdanjim nogometašem Hamburgerja.

Nogometni klub Celje sporoča, da se je s švicarskim prvoligašem FC Zürich dogovoril za prestop Vasilijeja Janjičića, ki je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2023/24.

Vasilije Janjičić, švicarski nogometaš srbskih korenin, je kljub svoji mladosti igralec, ki ima za seboj bogate nogometne izkušnje. Pri vsega petih letih se je pridružil akademiji FC Zürich in nadaljeval strm vzpon med najboljše mlade nogometaše v Evropi. V sezoni 2013/14 je s petnajstimi leti debitiral za drugo ekipo Züricha v tretji švicarski ligi in se proslavil z zadetkom. V naslednji dveh sezonah je v tretjem rangu švicarskega tekmovanja zbral še 25 nastopov. Ko je FC Zürich v sezoni 2016/17 zaradi izpada iz Super League zaigral v drugoligaški konkurenci, je Janjičić z 18 leti nastopil tudi za prvo ekipo dvanajstkratnega švicarskega prvaka. A je bil to tudi zadnji nastop za matični klub za dobršen čas. Sledil je namreč slab milijon evrov težek prestop v nemškega velikana HSV.

V Hamburgu je bil Janjičić član tako bundesligaške ekipe kot razvojne, ki je bila del tretje nemške lige. Po prestopu je v sezoni 2016/17 za obe ekipi nemškega kluba zbral 21 nastopov, dodal 2 zadetka in 5 asistenc. Na svoji prvi tekmi za HSV v Bundesligi si je za predstavo proti Mainzu prislužil naziv igralca tekme. Skupno je med septembrom 2016 in avgustom 2019 za Hamburger Sport-Verein vknjižil 65 nastopov. Po vrnitvi v FC Zürich je v sezoni 2019/20 bil eden izmed ključnih členov ekipe.

1. julija 2020 je bil Janjičić diagnosticiran z rakom, ki ga je po treh mesecih intenzivne kemoterapije uspešno premagal. Po najpomembnejši zmagi v svojem življenju se je po skoraj enajstih mesecih odsotnosti vrnil na zelenice maksimalno motiviran in odločen, da znova zaigra najbolje kar zmore – in kar je nogometne privržence najbolj razveselilo – ob nastopanju ni imel nikakršnih nevšečnosti.

V jesenskem delu letošnje sezone je za drugo ekipo Züricha v tretji švicarski ligi zbral sedem nastopov, zdaj pa bo oblekel celjski dres.