© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.01.2022 10:38:16

Simon Rožman o MARIBORSKI ZGODBI in RAZTRGANI trenerski diplomi! Veste kaj, naredil sem ...

Martin Metelko

Strokovnjak iz Štor je v Celju zavihal rokave.

Simon Rožman se je na trenersko sceno vrnil po treh mesecih oddiha po odhodu iz Ljudskega vrta, ob tem pa nekateri menijo, da je z vrnitvijo domov naredil korak nazaj v svoji karieri. "Ne, tega ne dojemam kot korak nazaj. Morda z vidika veličine kluba, toda trenersko delo je povsod enako. V Celju vidim veliko perspektivo predvsem v načinu razmišljanja. Razmišljamo o pojutrišnjem, nismo prišli gasit."

O mariborski zgodbi ni želel pretirano razpredati. "Ne bi se preveč oziral nazaj. Ta zgodba je za menoj. Mislim, da je bilo narejeno tudi veliko pozitivnega, a določene stvari so me motile, zato sem se odstranil. Včasih s tem narediš dobro in potem stvari stečejo. Predvsem pa sem naredil dobro zase, za svoje zdravje."
Nismo si mogli kaj, da ga ne bi spomnili na poletni začetek priprav v vijoličastem. Na znameniti nagovor igralcem na začetku treninga. "Pred nami so štirje cilji: prvenstvo, pokal, Evropa in prodaja igralca! Če ne bomo izpolnili niti enega, bom raztrgal trenersko diplomo. Če ne bomo izpolnili niti enega, bo odletela moja glava! Gremo po vse štiri. Če bomo izpolnili tri cilje, dobro. Če bomo dva, tudi v redu. Če ne bomo nobenega … Potem končam! Ne z Mariborom, ampak trenersko delo. Če ne bom izpolnil niti enega cilja, potem trenerski posel ni zame!" je takrat govoril Simon Rožman in kakopak nas je zanimal njegov odziv z distance. "Hja, v prvi vrsti je šlo za motivacijo igralcev. S tem sem jim namenil še dodaten motiv, pokazal zaupanje. Bržčas bo tudi v Celju padla kakšna stava. Zagotovo bo, delujem po logiki, da poskušam iz vsakega posameznika izvleči čim več. Kar zadeva diplomo, je še cela. In v veljavi," je smehljaje povedal Simon Rožman.