© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.12.2021 10:55:51

Kaj se dogaja v Bolgariji? ANTE ŠIMUNDŽA bo eden od PETIH

Aleš Cipot

Mariborski strokovnjak še ni bil predstavljen kot trener Ludogorca, ampak ...

Ante Šimundža še ni postal novi trener Ludogorca, vendar prevladuje mnenje, da naj bi bil danes tisti dan, ko bo podpisal pogodbo, nakar bi seveda sledila še uradna potrditev. Medtem nekateri bolgarski mediji še naprej 'ponujajo' nekdanjega italijanskega selektorja Roberta Donadonija in portugalskega strokovnjaka Joseja Moraisa, ki je bil vrsto let pomočnik Joseja Mourinha, toda ponovili bomo, da smo, kolikor poznamo 50-letnega Mariborčana, (skoraj) prepričani, da se v Razgrad ne bi odpravil, če ne bi imel v rokah pripravljene pogodbe. Zaključni pogovori bi morali biti potemtakem namenjeni zgolj posameznim kozmetičnim popravkom, bili naj bi formalnost, čeprav po drugi strani prav tako ne smemo zanemariti moči menedžerskih lobijev.

Ludogorec sicer že tretje leto zapored menja trenerja med zimskim premorom, če se bo uresničil pričakovan scenarij, pa bo Ante Šimundža postal peti tuji strokovnjak na klopi orlov; pred njim so to bili Portugalec Bruno Ribeiro, Brazilec Paulo Autuori, Čeh Pavel Vrba in Litovec Valdas Dambrauskas.
Zelo zanimiv je eden od razlogov, zakaj naj bi bil slovenski trener primerna rešitev za Ludogorec. Ker se njegove ekipe znajo braniti, česar orli iz Razgrada v domačem tekmovanju ob prevladujoči kakovosti resda ne pogrešajo kaj prida, zato pa težave nastanejo na mednarodnem prizorišču.