© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.10.2021 11:48:20

NOČNA MORA črno-belih po ŠTIRIH(!) obranjenih enajstmetrovkah: Povem vam, KAJ SI MISLIM O MURI

Aleš Cipot

Renatu Josipoviću je v Fazaneriji uspel izjemen podvig, po katerem je spregovoril tudi o zasedbi Anteja Šimundže.

"Hvala za čestitke, zaradi ubranjenih enajstmetrovk sem seveda zelo srečen," je bil Renato Josipović po pokalni drami v Fazaneriji razumljivo v 'sedmih nebesih'. Že v rednem delu je bil odličen, v podaljških še boljši, v 97. minuti je zaustavil strel Kaija Cipota z bele pike. In kljub zgolj 20-letom pokazal, da obvlada tudi psihološke igrice, zaradi katerih je poskrbel za nekaj vroče krvi in si prislužil rumeni karton, toda vrstniku iz črno-bele zasedbe je 'ukradel' nekaj mirnosti. "Hja, poskušal sem, da bi bil malce frustriran, da bi ga sprovociral," se je nasmejal veliki junak Brava, ki je bil nočna mora murašev, v loteriji 'penalov' je bil uspešnejši od Matica Maruška, Klemna Pucka in Mitje Lotriča.

Vsekakor potrjuje poletne besede trenerja čuvajev mreže v Šiški. "Ne poznate ga, a vam zagotavljam, da smo dobili vratarja, ki ima vse lastnosti, da postane vrhunski. Za njega boste gotovo še slišali," je napovedal Miha Obrez, ki je pred obetavnim Hrvatom med drugim skrbel za Domna Grila in Igorja Vekića, obema je uspel odmeven prestop.
"Nadvse vesel sem uspeha, to je zgodovinski dosežek, Bravo se je prvič uvrstil v pokalni polfinale," je nadaljeval mladenič, ki je bil nočna mora domačih igralcev. "Za nami je izjemno zahtevna preizkušnja. Gostitelji so bili favoriti. Tako na papirju kot na igrišču. Dobro smo se pripravili in spremljali tudi evropske dvoboje Mure, ki je po mojem mnenju najboljša ekipa v Sloveniji. Njeni dosežki v zadnjem času so zasluženi, tokrat se je razpletlo po naših željah," pravi Renato Josipović in dodaja, da se je v Ljubljani odlično znašel. "Zadovoljen sem, vse je super."

Hrvaški vratarski talent ima v Bravu status posojenega igralca Dinama, v Maksimirju podrobno spremljajo njegove predstave. "Slišimo se po vsaki tekmi," pojasnjuje Šibeničan, ki se je v Zagreb preselil že pri 14 letih. Začasna selitev v slovensko prestolnico je bil naslednji pomemben korak v njegovi karieri. "Ne dvomim, da je pravšnji, pri Dinamu še ne morem biti med kandidati za prvega vratarja. Sem mlad, potrebujem minute med vratnicama, potrebujem igralni ritem in menim, da je to zame najboljša poteza."