© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.05.2021 15:16:43

Ranjeni ZMAJI ali vse bolj vroči Celjani? V Kopru bo znan zmagovalec, Elšnik trdi: Šli bomo na ...

www.alesfevzer.com

Ekipi ljubljanske Olimpije in Celja se bosta v torek ob 20.45 v Kopru merili v finalu pokala Pivovarne Union. V obeh taborih si želijo lovorike, ki bo za odtenek pomembnejša za Celjane, saj je to njihova edina možnost za nastope v evropskih tekmovanjih.

Zasedba iz mesta grofov se je desetič prebila v veliki finale slovenskega pokala, ki ga je doslej osvojila le v sezoni 2004/05. Na nasprotni strani ji bo na finalni tekmi stala ljubljanska Olimpija, zmagovalka tega tekmovanja v sezonah 1992/93, 1995/96, 1999/2000, 2002/03, 2017/18 in 2018/19.

Ekipi sta se v prvenstvu nazadnje srečali pred enim tednom, takrat so Celjani doma zmagali kar s 4:0. Sicer pa so se preostali trije prvenstveni obračuni končali z dvema zmagama Olimpije in remijem.

Celjani pod vodstvom Agrona Šalje kažejo tudi precej bolje predstave kot večji del sezone, v zadnjih šestih krogih državnega prvenstva so bili najboljša ekipa s petimi zmagami in le enim porazom. Drugače je z Olimpijo, ki ima nekaj težav s poškodbami, z dvema točkama z zadnjih šestih tekem je bila druga najslabša ekipa zadnjega dela prvenstva.

"Za Olimpijo je vsaka tekma pomembna. Resda smo bili v igri za obe lovoriki. Toda prvenstvo je končano, če potegnem črto, je bila mogoče celo uspešna, glede na to, da smo vključevali mlade. So pa cilji vedno največji," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal trener Olimpije Goran Stanković.

Dodal je, da se fantje zavedajo pomembnosti tekme. "Pričakujem pa težak obračun, na katerem bodo odločale malenkosti. Moramo biti zbrani, iskati svoje priložnosti in njihove slabosti. Ne bi pa niti govoril o favoritih, vsaka tekma je tekma zase, pa tudi vsak v ligi lahko premaga vsakega, kot je bilo videti v tej sezoni."

Kapetan ljubljanske zasedbe Timi Max Elšnik je poudaril, da za kakršen koli finale ne potrebuješ dodatne motivacije. "Šli bomo na polno. Pozabiti moramo zadnje tekme. S pravim pristopom lahko pridemo do zmage in osvojimo za klub zelo pomembno lovoriko," je povedal in dodal, da ga veseli, da bodo na tekmi lahko tudi navijači, saj ti dajo dodaten zagon.

Strateg Celja Agron Šalja je dejal, da so v prvenstvu izpolnili svoj cilj in obstali v ligi. "Danes pa so misli že usmerjene v torkovo finalno tekmo. Pomembno je, da se čim bolje pripravimo na tekmo in smo osredotočeni. Rekel pa bi, da imamo oboji enake možnosti. Verjamemo vase, da pa bi bili favoriti, pa bi prej rekel, da je to Olimpija glede na zgodovino."

Tekmo bodo sicer sodili Dragoslav Perić, Robert Vukan in Tomaž Klančnik.

Že ob 15. uri se bosta prav tako v Kopru za ženski pokal merili najboljši ekipi državnega prvenstva Nona Pomurje Beltinci, ki je znova državni prvak, in Olimpija. V soboto je v zadnjem prvenstvenem krogu slednja premagala Pomurke.

"Sestavljamo ekipo že lep čas, tako da smo na neki ravni tudi mi. Veselim se pokala, Slovenija bo videla, da se igra dober nogomet tudi v ženski konkurenci. Mi pričakujemo zmago, bo pa seveda slavil tisti, ki bo dal več golov," je dejal trener Ljubljančank Miki Kondič.

Njegov kolega na klopi Pomurja Sandi Bauer pa je dodal: "Pokal je specifično tekmovanje. Odločala bo dnevna forma. Želimo pa si, da bi tudi pokal enkrat veljal nekaj pri puncah, tudi s kakšno finančno spodbudo, da ni zgolj za prestiž. V tem trenutku tega še ni." Njegova varovanka Špela Kolbl pa ga je dopolnila: "Včeraj smo igrale slabo, moramo pa se zbrati in zaigrati tako, kot znamo, potem zmaga ne bo vprašljiva."